Studentă la Medicină în vârstă de 19 ani, care era în comă profundă din cauza unei tumori rare, salvată de neurochirurgii din Iași
26 apr 2021, 10:48

Neurochirurgie Iași. Foto: Print screen Spitalul de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași
Neurochirurgii de la Spitalul de Neurochirurgie „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași au reușit să salveze o studentă în anul întâi la Medicină Dentară, în vârstă de 19 ani, care se afla în comă profundă din cauza unei tumori extrem de rare localizate la nivelul creierului.

Managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași, dr Lucian Eva, coordonatorul echipei medicale de intervenție, a declarat că tânăra, în vârstă de 19 ani, a fost transferată cu elicopterul SMURD de la Suceava. Neuochirurgii au realizat o intervenție foarte dificilă și au reușit să elimine complet tumora care și-a revenit din comă.

„Când a ajuns la noi, pacienta se afla în comă profundă, starea sa de sănătate fiind foarte grav afectată. Investigațiile făcute în spital au indicat că tânăra se află în comă de gradul III și are un chist tumoral de 4 centimetri localizat la nivelul trunchiului cerebral, între creier și măduvă. Astfel de tumori sunt extrem de rare.

Intervenția chirurgicală a durat aproximativ trei ore și a fost un real succes. Echipa medicală a reușit să elimine complet tumora, lucru care a dus la o nouă șansă la viață pentru tânăra de 19 ani. Postoperator, pacienta și-a revenit din comă, iar starea sa este stabilă”, a pecizat dr. Lucian Eva.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?