Studenți mediciniști români, la Adunare Generală de Toamnă a IFMSA

Studenți mediciniști
Studenții mediciniști de la UMFCD au participat la Adunarea Generală a International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSA).

Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) a fost prezentă, la începutul acestei luni, la cea de-a 68-a Adunare Generală de Toamnă a International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSA), în Taipei. FASMR a fost reprezentată de o delegație compusă din 12 de studenți, dintre care 5 studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” (UMFCD) din București și membri ai Societății Studenților în Medicină din București. Evenimentul internațional a reunit peste 1.000 de studenți din peste 125 de țări membre ale federației internaționale.

„Studenții români au dat dovadă de o implicare crescută în comunitatea medicală internațională, nu numai prin participare, ci prin facilitarea de sesiuni pe diverse teme, precum rezistența la antibiotice sau relațiile externe în organizațiile studențești. Prin eforturile depuse, implicare și calitate academică, studenții români confirmă de fiecare dată faptul că plasarea universităților de medicină din România pe locuri onorante din clasamentul mondial este justificată”, se arată într-un comunicat al UMFCD.

Șase studenți români au fost plasați în echipa internațională a IFMSA, în diverse poziții. Printre aceștia, un student al UMFCD este membru al boardului de conducere al IFMSA. Sprijiniți de restul delegației, au reușit în mai puțin de o săptămână să se facă remarcați prin experiența și cunoștințele dobândite în cadrul sesiunilor dedicate celor 5 departamente de bază ale structurii internaționale, plasând FASMR, cât și România alături de puterile mondiale din domeniul medical studențesc, se mai arată în comunicatul de presă.

Impresie bună la Târgul de proiecte

În completarea discuțiilor din cadrul celor cinci comitete de Sănătate Publică, Educație Medicală, Sănătatea Reproducerii, Drepturile Omului și Schimburi Studențești,  FASMR a fost prezentă și în cadrul Târgului de Proiecte, acolo unde a prezentat cel mai nou și de succes proiect întreprins de către Departamentul de Educație Medicală, Young Doctors of Romania, captând cu certitudine interesul audienței.

De asemenea, membrii delegației au participat la National Food and Drinks Party, oferind studenților din peste 125 de țări posibilitatea de a admira portul popular sau de a gusta preparate tradiționale românești.

„Participarea la o Adunare Generală IFMSA este o aventură fascinantă, în care avem şansa de a ne completa experiența academică cu o experiență unică internațională. Suntem hotărâți să revenim cu idei din toate colțurile lumii, pe care avem datoria de a le aplica şi în România, în beneficiul celor peste 24 000 de studenți medicinişti pe care îi reprezentăm. Împreună facem diferența!”, a spus Teodor Cristian Blidaru, Președinte FASMR și membru al boardului IFMSA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel