Stresul timpuriu duce la depresie din tinerețe

Stresul, anxietate
O cercetare recentă susține că persoanele expuse la stresul timpuriu ar avea mai multe șanse să dezvolte o tulburare depresivă majoră în copilărie sau adolescență decât cei care nu au fost expuși unui astfel de stres.

Cercetătorii de la Universitatea din Columbia Britanică, Canada, au vrut să vadă dacă stresul din viața timpurie crește riscul de dezvoltare a depresiei la vârsta adultă. Au descoperit că expunerea la stresul precoce a dublat probabilitatea ca cineva să dezvolte depresie din tinerețe. "Aceste constatări indică faptul că există o fereastră îngustă între adversitate și depresie în timpul căreia avem ocazia să intervenim”, arată cercetătorii, într-un comunicat al jurnalului Elsevier.

Autorii cercetătorii au mai aflat că abuzul sexual, abuzul fizic, decesul unui membru al familiei, violența în familie și abuzurile emoționale au fost asociate cu un risc semnificativ mai mare pentru tulburare depresivă majoră în tinerețe, dar nu și sărăcia, boala sau rănirea, respectiv experiența de nedorit a unui dezastru natural.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel