Stresul timpuriu duce la depresie din tinerețe
17 iul 2020, 16:10

Stresul, anxietate
O cercetare recentă susține că persoanele expuse la stresul timpuriu ar avea mai multe șanse să dezvolte o tulburare depresivă majoră în copilărie sau adolescență decât cei care nu au fost expuși unui astfel de stres.

Cercetătorii de la Universitatea din Columbia Britanică, Canada, au vrut să vadă dacă stresul din viața timpurie crește riscul de dezvoltare a depresiei la vârsta adultă. Au descoperit că expunerea la stresul precoce a dublat probabilitatea ca cineva să dezvolte depresie din tinerețe. "Aceste constatări indică faptul că există o fereastră îngustă între adversitate și depresie în timpul căreia avem ocazia să intervenim”, arată cercetătorii, într-un comunicat al jurnalului Elsevier.

Autorii cercetătorii au mai aflat că abuzul sexual, abuzul fizic, decesul unui membru al familiei, violența în familie și abuzurile emoționale au fost asociate cu un risc semnificativ mai mare pentru tulburare depresivă majoră în tinerețe, dar nu și sărăcia, boala sau rănirea, respectiv experiența de nedorit a unui dezastru natural.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?