Stresul generat de pandemie, calmat de patrupezi

Stresul, anxietate
Stresul, anxietate
Pisicile înțeleg când sunt strigate pe numele lor  FOTO: pexels.com
Pisicile înțeleg când sunt strigate pe numele lor FOTO: pexels.com
  • Stresul, anxietate
  • Pisicile înțeleg când sunt strigate pe numele lor  FOTO: pexels.com
Un nou sondaj arată că prezența unui animal de companie pare să acționeze ca un tampon împotriva stresului generat de pandemie.

Un studiu – realizat de specialiști de la Universitatea York și Universitatea Lincoln - a constatat că a avea un animal de companie era legat de menținerea unei sănătăți mintale mai bune și de reducerea singurătății.

Peste 90% dintre respondenți au declarat că animalul lor de companie i-a ajutat să facă față emoțional stării de urgență impuse de pandemie, iar 96% au spus că animalul lor de companie i-a ajutat să rămână în formă și activi.

”Rezultatele acestui studiu au demonstrat potențiale legături între sănătatea mintală a oamenilor și legăturile emoționale pe care le formează cu animalele lor de companie. (...) În timp ce studiul nostru a arătat că a avea un animal poate atenua unele dintre efectele psihologice dăunătoare ale blocării COVID-19, este important să înțelegem că această constatare este puțin probabil să aibă o semnificație clinică și nu justifică nicio sugestie că oamenii ar trebui să achiziționeze animale de companie pentru a-și proteja sănătatea mintală în timpul pandemiei”, susțin cercetătorii, potrivit medicalxpress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel