Stresul: cum îl ameliorezi, în funcție de ce îl cauzează

Stresul, anxietate
Stresul este cauzat de diferiți factori și produce diferite reacții în organism. Iată cum îl ameliorezi, în funcție de tipul de stres care te afectează.

Stresul este una dintre cele mai frecvente probleme în prezent. Majoritatea oamenilor suferă de stes, sunt obosiți, din mai multe motive, cum ar fi presiunea la locul de muncă, stilul de viață nesănătos, programele zilnice dure, tensiunea excesivă, termenele limită etc. Și stresul nu este rău numai pentru bunăstarea noastră psihologică, ci are și un impact negativ asupra sănătatea noastră fizică.

Durerile de cap, durerile musculare, oboseala, insomnia, problemele de somn etc. pot fi cauzate de stresul excesiv. Dar stresul nu este de un singur tip, ci are variațiile sale. Deci, trebuie să folosim diferite tehnici pentru a ameliora diferite tipuri de stres.

Iată care sunt tipuri de stres și tehnicile lor de ameliorare:

Stres acut

Stresul acut se întâmplă momentan. Se produce rapid și nu durează mult timp. Dar atunci când are loc, necesită o reacție din partea dvs. și vă scutură puțin ca o scurtă ceartă cu cineva.

Tehnica de ușurare - Exercițiile de respirație, relaxarea musculară progresivă și o scurtă meditație vă pot ajuta să ușurați situația stresantă. De asemenea, încercați să schimbați modul de a privi problema.

Stresul cronic

Stresul cronic apare zilnic și te lasă complet epuizat și vlăguit, dacă nu este tratat corespunzător. Corpul nostru nu poate reveni la starea normală, înainte de a avea al doilea val de stres.

Tehnica de ușurare - Stresul cronic are nevoie de un stil de viață foarte sănătos pentru a fi abordat în mod regulat. Așadar, faceți exerciții fizice în mod regulat, mențineți o dietă sănătoasă, meditați zilnic, ascultați muzică și încercați să stabiliți relații de susținere.

Stres emoțional

Stresul emoțional are cel mai puternic impact asupra noastră, față de orice alte tipuri de stres. Acest lucru este cauzat în principal de relații conflictuale care ne pot afecta sănătatea și pot da un sentiment puternic de suferință.

Tehnica de ușurare - Trebuie să lucrați mai mult pentru a procesa acest stres emoțional. Scrie un jurnal despre sentimentele și motivele tale. Discutați cu un prieten cu care vă puteți împărtăși sentimentele. Practicați mindfulness, discutați ce vă doriți de la relație și încercați să vă stimulați stima de sine. De asemenea, puteți vorbi cu un terapeut, pentru a vă relaxa și a scăpa de stres.

Lupta cu epuizarea

Burnout-ul este cauzat de stresul cronic prelungit. Stresul de acest tip apare din cauza nivelurilor ridicate de cereri, așteptări neclare, lipsa de recunoaștere a realizărilor etc. Acest tip de stres are riscul de a avea multe consecințe negative.

Tehnica de ușurare - Luați-vă un timp liber de la locul de muncă și din viața de zi cu zi și plecați într-o vacanță. Răsfățați-vă cu unele hobby-uri, petreceți-vă cu prietenii la sfârșit de săptămână, căutați mai multe oportunități de a vă distra în viața voastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel