Stres, soluții: Jocul la telefonul mobil, mai eficient decât aplicaţiile de mindfulness!

Telefonul mobil
Există soluții pentru stres! Jocul pe telefonul mobil ar putea alunga tensiunea mai eficient decât o face folosirea aplicațiilor de mindfulness sau utilizarea jucăriilor antistres, arată un studiu realizat în Marea Britanie.

Angajarea în activități care promovează reducerea stresului la muncă este esențială pentru recuperarea post-muncă și, în consecință, pentru bunăstarea fizică și emoțională. Cercetările anterioare sugerau că activitățile care presupun implicare completă ar fi deosebit de eficiente. Prin urmare, jocurile digitale pot fi luate în considerare, dar nu se știa prea multe despre cum se compară efectele acestora cu efectele altor activități populare, cum ar fi aplicațiile de mindfulness care sunt concepute special pentru a sprijini bunăstarea, sau cu anumite jucării care sunt create pentru a reduce stresul.

Jocul pe telefon reduce stresul

Un grup de cercetători de la University College London și Universitatea din Bath a oferit subiecților înscriși într-un studiu – și anume 45 de studenți cu vârste cuprinse între 19 și 36 de ani - un test de matematică de 15 minute înainte de a le permite să folosească un joc de pe telefonul mobil, să folosească o aplicație de mindfulness sau să se joace cu o jucărie de tip fidget-spinner.

Subiecții au completat un formular înainte și după utilizarea jocului Block! Hexa Puzzle, a aplicației Headspace sau a jucăriei antistres fidget-spinner, și au notat pe o scară de la unu la patru cât de obosiți sau de energici se simțeau.

La final, cercetătorii au constatat că subiecții care s-au jucat la telefonul mobil au spus că se simt mai energici în comparație cu subiecții care au folosit aplicația sau jucăria, se arată în studiul publicat în JMIR Mental Health.

A doua parte a studiului a presupus analiza pe termen mai lung a efectelor benefice ale jocurilor pe telefon. Drept urmare, s-a constatat că 20 de subiecți care se jucau la telefonul mobil după ce ajungeau acasă de la serviciu/facultate se simțeau mai relaxați la sfârșitul săptămânii spre deosebire de cei care au folosit aplicația de mindfulness, conform chestionarelor completate în cadrul studiului.

„Am încercat să aflăm dacă utilizarea jocurilor ar fi mai benefică pentru recuperarea după muncă în comparație cu aplicațiile de mindfulness", a declarat doctor Emily Collins de la Universitatea din Bath, citată de Agerpres.

„Am aflat că jocurile depășesc tehnicile de mindfulness în ceea ce privește efectele asupra recuperării după muncă", a explicat specialista adăugând că jocurile video „promovează detașarea psihologică".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel