Streinu-Cercel despre românii care nu respectă măsurile legate de COVID 19: ”Sunt pasibili de pedeapsă”

Prof dr Adrian Streinu-Cercel. Foto DC MEDICAL
Românii din nordul Italiei care revin în țară vor intra în carantină, reamintește Adrian Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutul Matei Balș din București, a declarat că românii care vin din țară din regiunile italiene Veneto şi Lombardia, unde sunt cazuri de coronavirus, vor intra în carantină timp de 14 zile.

”Noi încercăm să stabilim contacţii şi pe urmă, dacă nu au respectat (n.r. - recomandările), sunt pasibili de pedeapsă, sper să nu se ajungă acolo. (...) Locurile din Centrul de carantină din Bucureşti sunt destinate celor care sunt aduşi de Forţele Aeriene Române cu avioane militare, ceilalţi se carantinează la domiciliu sub supravegherea DSP. (...) Kituri (n.r. - de coronavirus, la Institutul Matei Balș) sunt suficiente şi la celelalte centre din ţară, au ajuns", a precizat Streinu Cercel, potrivit Agerpres.

Acesta a mai precizat că personalul medical din Iași, Cluj și Timișoara a fost instruit în ce privește procedurile de intervenție în caz de coronavirus.

Coronavirus, Italia: niciun român infectat

Autorităţile sanitare din Italia au declarat că, până în prezent, nu au fost depistați cetăţeni români cu coronavirus, susțin reprezentanții Ministerul Sănătăţii într-un comunicat dat publicității duminică, 23 februarie.

”În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele 2 țări. Autoritățile de sănătate publică vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au călătorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile. Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene. Noile măsuri vor fi transmise de către Ministetul Sănătății către unitățile sanitare și medicii de familie, prin direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București. Vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale și aeriene”, se arăta în respectivul comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel