STIRIPENTOLUM - prospect

Foto: Pixabay
STIRIPENTOLUM - prospect. Acțiuni: antiepileptic; acţionează probabil prin creşterea concentraţiilor cerebrale de acid gamma-aminobutiric.

STIRIPENTOLUM - prospect

Denumire comercială: DIACOMIT

Forma: capsule, pulbere pentru soluție orală, plicuri cu pulbere

Indicații: în utilizare concomitentă cu clobazam şi valproat, ca terapie adjuvantă a convulsiilor tonico-clonice generalizate refractare la pacienţii cu epilepsie mioclonică infantilă severă (EMIS, sindromul Dravet) ale căror convulsii nu sunt controlate adecvat cu clobazam şi valproat.

Contraindicații: hipersensibilitate. Istoric de psihoză, sub formă de episoade delirante.

Atenție: Monitorizare periodică hematologică şi hepatică. Inhibă semnificativ câteva izoenzime CYP450 (CYP2C19, CYP2D6 şi CYP3A4), de aceea asocierea cu medicamente substrat al acestor enzime trebuie evitată sau atent monitorizată. Prudenţă la femeia gravidă; la femeile aflate în perioada fertilă se recomandă utilizarea unor metode contraceptive eficace în timpul tratamentul. Nu se recomandă alăptarea în timpul tratamentului.

Reacții adverse: Foarte frecvent: anorexie, pierdere a apetitului alimentar, scădere ponderală (mai ales la asociere cu valproat de sodiu); insomnie; somnolenţă, ataxie, hipotonie, distonie. Frecvente: neutropenie; agresivitate, iritabilitate, tulburări de comportament, comportament de opoziţie, hiperexcitabilitate, tulburări de somn; hiperkinezie; greaţă, vărsături. Mai puţin frecvente: diplopie; fotosensibilitate, erupţie cutanată, alergie cutanată, urticarie; oboseală. Rare: trombocitopenie; valori anormale ale testelor funcţionale hepatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel