Statul așezat prelungit, accentuat în timpul pandemiei COVID-19, scade performanța la muncă

Statul jos prelungit afectează performanța la muncă. Foto: Pixaabay
Statul așezat, afectează calitatea muncii: Într-un studiu publicat în Journal of Occupational Health, angajații care au trebuit să stea așezați perioade lungi de timp în timpul pandemiei COVID-19 au raportat performanțe scăzute la locul de muncă.

„Pandemia fără precedent declanșată de coronavirusul SARS CoV-2 (COVID-19) și starea de urgență guvernamentală care a fost impusă ne-au schimbat dramatic stilul de lucru, în special prin implementarea telemuncii și a distanțării sociale.

Am investigat gradul în care performanța muncii oamenilor este afectată și asocierea dintre comportamentul sedentar în starea de urgență și performanța de muncă înrăutățită în timpul pandemiei COVID-19, deoarece studiile anterioare au sugerat că comportamentul sedentar scade performanța muncii”, notează autorii studiului.

În studiul publicat în Journal of Occupational Health (link direct studiu), realizat pe baza unui sondaj realizat care a inclus 14.648 de angajați din Japonia, 15% dintre ei au declarat că schimbările legate de pandemie în mediul de lucru le-au înrăutățit performanța la locul de muncă, 4% au spus că le-a îmbunătățit performanța la locul de muncă și 81% au spus că nu le-a provocat nicio modificare.

Deși telemunca a îmbunătățit și a înrăutățit performanța, statul așezat pentru perioade lungi de timp a fost asociat doar cu performanța mai proasă.

„Pandemia COVID-19 ne-a oferit șansa de a reconsidera stilul tradițional de lucru.

Dar, așa cum a sugerat lucrarea noastră, ar trebui să evităm o durată lungă de stat așezat pentru a ne menține performanța ", a spus autorul principal al studiului, dr Kenta Wakaizumi, De la Școala de Medicină a Universității Keio, din Tokyo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel