Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Starea de alertă: se va prelungi sau nu după data de 16 iulie
14 iul, 18:14
Executivul va prelungi, probabil, starea de alertă în România cu încă 30 de zile. Decizia va fi luată miercuri, în ședința de Guvern.

Executivul va prelungi, probabil, starea de alertă în România cu încă 30 de zile, scrie Antena 3. Decizia va fi luată miercuri, în ședința de Guvern.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat azi că „se impune prelungirea stării de alertă”, menţionând că de la 15 iulie nu vor fi impuse noi restricţii, dar nici nu vor fi măsuri de relaxare. 
Ministrul Sănătății a precizat că unele localități sau regiuni ar putea intra în carantină, menționând însă că autoizolarea va rămâne de bază. 
Starea de alertă urmează să expire pe 16 iulie, motiv pentru care reprezentanții Guvernului se vor întâlni mâine pentru a stabili dacă aceasta va fi prelungită. 
„Se impune prelungirea stării de alertă. Noi avem şi o evaluare făcută cu care vom merge ca şi propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban şi la preşedinte”, a afirmat Tătaru, la Parlament.
„În acest moment nu avem evoluţia pentru o stare de urgenţă. Noi suntem pregătiţi pentru o perioadă de două săptămâni, să avem o evoluţie fluctuantă cu creşterea numărului de cazuri, poate un 500, poate 600, poate 700, cu alternanţe în funcţie de numărul de recoltări, de anchetele în desfăşurare. Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”, a spus Tătaru, la un post de televiziune.


Ştiri Recomandate

Alimentele care nu s-au scumpit în pandemie
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri