Spray nazal care împiedică infectarea cu coronavirus

AeroNabs, sprayul nazal inventat de cercetătorii californieni. Foto: Noah Berger/University of California San Francisco
Un spray nazal ar putea împiedica oamenii să se infecteze cu coronavirus și primele rezultate arată că ar fi mai eficient decât purtarea măștii de protecție.

Experți de la Universitatea din California, San Francisco au creat „AeroNabs”, un spray nazal care poate fi de asemenea și inhalat.

Ei speră că acesta va acționa ca un instrument pe termen scurt de prevenire a infectării cu coronavirus a mii de oameni înainte ca un vaccin viabil să fie pus pe piață. 

AeroNabs conține nanocorpi, o clasă nouă de proteine terapeutice proprii bazate pe fragmente de anticorpi care se găsesc în sângele de lama, cămile și alpaca.

Condusă de Michael Schoof, absolventul UCSF, echipa de cercetători a proiectat o moleculă complet sintetică, care reduc masiv mecanismele cruciale care permit virusului SARS-CoV-2 să ne infecteze celulele.

După cum se raportează într-o nouă lucrare, disponibilă acum pe serverul de pre-print bioRxiv (link direct studiu), experimentele folosind virusul viu arată că molecula este printre cele mai puternice antivirale SARS-CoV-2 descoperite până acum.

Practic, acest tip de nanocorpi sintetici, care au un sfert din dimensiunea anticorpilor umani, a reușit, în teste de laborator să blocheze intrarea coronavirusului în celule.

Dar formula AeroNabs trebuie încă dovedită în studiile clinice, pentru a vedea dacă într-adevăr poate împiedica o persoană să se infecteze efectiv.

Nanocorpii sunt atât de mici încât versiunile sintetice ar putea fi produse rapid, în masă, spun cercetătorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel