Sportul regulat îmbunătățește funcția musculară la femei

Exercițiile fizice
Exercițiile fizice ajută femeile să aibă o funcție musculară mai bună pe tot parcursul vieții, confirmă un studiu.

Sportul, funcția musculară. Un studio recent susține că sportul practicat regulat de către femei le ajută pe acestea să păstreze puterea musculară în timpul procesului de îmbătrânire. Studiul, primul care a examinat efectele exercițiului aerobic de-a lungul vieții asupra mușchilor unei femei pe măsură ce îmbătrânește, este publicat în Journal of Applied Physiology.

Analizarea efectelor antrenamentului aerob asupra musculaturii la nivel celular poate ajuta oamenii de știință să înțeleagă mai bine modul în care activitatea fizică încetinește diverse aspecte ale îmbătrânirii. Cercetătorii de la Universitatea Ball State din Muncie, SUA, au investigat rezistența musculară, puterea, mărimea și tipul de fibre musculare la nivelul mușchilor coapsei a trei grupuri de femei: unul cu femei peste 70 de ani și care au făcut sport regulat 50 de ani, un al doilea grup cu femei de circa 25 de ani și care au fost active fizic în mod regulat, respectiv al treilea de peste 70 de ani care nu făcea sport regulat, potrivit unui comunicat al Societății Americane de Fiziologie.

Rezultatele au arătat că femeile din primul grup aveau fibre musculare mai rezistente, care ajută la utilizarea energiei într-un mod mai eficient decât celelalte reprezentante ale sexului frumos care nu fac mișcare și decât tinerele care fac sport regulat. Față de femeile tinere care fac mișcare, ambele grupuri de femei mai în vârstă aveau fibre musculare care contribuie mai mult la putere decât rezistența.

Aceste rezultate „sunt unice și oferă perspective noi (...). Cercetările viitoare ar trebui să ia în considerare alte moduri de exercițiu (adică, exerciții de rezistență) și potențialul larg de beneficii în cadrul mai multor sisteme fiziologice cu exerciții fizice pe tot parcursul vieții", consideră autorii studiului.

Cercetarea, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel