Spitalul modular din Pipera se deschide săptămâna viitoare
10 oct, 18:01

Premierul Florin Cîțu a verificat stadiul lucrărilor la Spitalul modular din Pipera  FOTO: Facebook Guvernul României
Premierul Florin Cîțu a verificat duminică, 10 octombrie, stadiul lucrărilor de la spitalul modular din Pipera.

Prim-ministrul interimar Florin Cîțu a fost în vizită duminică, 10 octombrie, la Spitalul modular din Pipera pentru a verifica stadiul lucrărilor. 

”Am fost să verific stadiul lucrărilor de la spitalul modular Pipera și să mă asigur că devine funcțional cât mai repede, chiar zilele acestea. Primii pacienți, aproximativ 100, vor putea fi îngrijiți la Pipera începând de marți. În două săptămâni, vor fi 374 de paturi cu oxigen pentru bolnavii COVID, ceea ce înseamnă că reducem presiunea de pe UPU.

PS: Soluția să scăpăm de pandemie rămâne tot vaccinarea”, nota premierul pe Facebook-ul Guvernului.

La același spital a fost și secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, tot duminică. 

G Ad:

"Facem această vizită să vedeam etapa în care este spitalul. De marţi sperăm că o să înceapă să primească pacienţi. (...) Vor fi 374 de paturi maxim, dar vor începe pentru prima dată cu primii 100 săptămâna asta. (...) În interior se lucrează şi este chiar foarte bine pregătit şi urmează să vină şi echipamente medicale. (...) Concentratoarele au intrat în ţară şi o să ajungă în noaptea asta la depozitul nostru, care este în zona Prahova, şi mâine dimineaţă vor fi aduse aici", a adăugat Raed Arafat, referindu-se la concentratoarele de oxigen solicitate prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, potrivit DC News.

Ştiri Recomandate

Viagra ar putea fi tratament împotriva bolii Alzheimer. STUDIU
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri