Spitalul Județean Reșița, protest pentru sporurile diminuate

Zeci de angajați au protestat în fața Spitalului Județean Reșița. Foto: SANITAS
Salariații Spitalului Județean de Urgență Reșița au protestat astăzi, din nou, în curtea unității, ei fiind nemulțumiți de faptul că sporurile le-au fost diminuate la minimum.

Acesta este al doilea protest spontan de acest fel desfășurat în ultimele zile în Spitalul Județean de Urgență Reșița.

„Nemulțumirea personalului din Spitalul Județean de Urgență Reșița este cauzată de faptul că, dacă anul trecut primeau aceste sporuri la maximum, acum a fost dată o dispoziție prin care acestea au fost reduse la minimum. Lumea este foarte nemulțumită. În special infirmierele și femeile de serviciu, cărora anul acesta le-au crescut salariile conform Legii nr. 153, dar dacă sporurile le sunt tăiate de la maxim la minim, creșterea salarială, practic, nu există, nu se simte deloc. Iar pentru că după întrevederea cu managerul spitalului nu s-a ajuns la nicio concluzie, așteptăm protestele la nivel național ale Sindicatului Sanitas", a declarat liderul sindicatului din Spitalul Județean de Urgență Reșița, Maria Galescu, citată de Agerpres.

Protestatarii au avut și o întâlnire cu managerul spitalului reșițean, în urma căreia au anunțat că nu au fost găsite soluții.
„Rezultatul este același. Rămâne să vedem ce obțin sindicatele la nivel național. Momentan, managerul spitalului spune că nu are nicio soluție la problemele noastre. Dacă se rezolvă scoaterea sporului de continuitate din cei 30% din anvelopa salarială, vom avea șanse. Până atunci, nimic", a afirmat unul dintre protestatari.

Potrivit liderului sindical din Spitalul Județean de Urgență Reșița, miercuri urmează să fie pichetat Ministerul Muncii, iar pe data de 9 aprilie va avea loc un miting la nivel național.

Vor sporurile ca-n trecut

Sindicaliștii doresc ca din anvelopa de 30% care cuprinde toate sporurile, raportate la bugetul Consiliului Județean Caraș-Severin, care este ordonatorul principal de credite, să fie scoase sporurile pentru zilele de sâmbătă și de duminică, iar în acest fel să se încadreze și să fie acordate sporurile, din nou, la maximum cum erau în trecut.

„Eu cred că sunt niște proteste firești, doar că, din păcate, foarte mulți dintre cei aflați în curtea spitalului nu au avut informațiile corecte. Ca și până acum, am încercat să port discuții cu toți. Le-am explicat exact care este situația și cred că acum au înțeles că a fost o măsură pe care noi am aplicat-o sută la sută legal și că nu aveam altă soluție alternativă.

Noi am făcut absolut tot ceea ce se putea face. A fost singura soluție. Când va apărea o schimbare în legislație, am promis tuturor că voi invita sindicatele și de a două zi vom mări sporurile de la minim până la valoarea pe care ne-o va permite acea sumă", a arătat managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Waldemar Murgu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel