O boală tăcută și devastatoare,...
Spital, apă potabilă. „Situaţia a apărut marţi şi imediat s-a luat decizia de a recomanda ca apa să nu fie consumată, fiind achiziţionată imediat cantitatea de 9.000 de litri de apă îmbuteliată pentru pacienţi. Personalul spitalului şi vizitatorii au la dispoziţie apă filtrată la dozatoarele de pe holuri. Au fost prelevate probe, marţi şi astăzi, de către DSP şi Apaserv pentru analize fizico-chimice şi bacteriologice", a declarat Victor Marghidan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, citat de Agerpres.
Se bănuiește că apa și-ar fi schimbat culoarea din cauza fluctuaţiilor de presiune de pe reţea care a dus la apariția unor particule de rugină de pe conducte.
Victor Marghidan a mai precizat că operațiile nu au fost afectate întrucât sălile de operaţii dispun de un sistem separat de filtrare şi purificare a apei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
O boală tăcută și devastatoare,...
Gabriel Cotabiță a murit în urma unui...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Hidratarea este un obicei esențial...