Spitalul Județean Botoșani, amendat după ce primarul unei comune a murit

Tragedia s-a petrecut la Spitalul din Săveni. Foto: BotosaniNews.ro
Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani a fost sancționat cu 5.000 de lei pentru deficiențele de la Secția exterioară din Săveni, la o lună după ce un primar a murit în respectiva secție.

Spital, Săveni, primar. Reprezentanții DSP Botoșani susțin că Spitalul Județean de Urgență Mavromati din Botoșani a fost sancționat cu o amendă în valoare de 5.000 de lei pentru deficiențele sesizate la Secția exterioară a unității medicale din Săveni. Sancțiunea vine după o lună după ce primarul comunei Vorniceni, Toader Leampăr, a murit în unitatea spitalicească din oraşul Săveni, ca urmare a faptului că atunci, în spital, nu se afla niciun medic de gardă.

Potrivit comunicatului, amenda a fost aplicată "pentru nerespectarea reglementărilor legale în vigoare privind munca în schimburi, a timpului de muncă, a regimului pauzelor, luând în considerare existenţa unor factori de risc în mediul de muncă şi capacitatea de adaptare a salariaţilor". Inspectorii DSP au dispus un set de măsuri și au dat un temen pentru remedierea acestora, arată Agerpres.

Spital, Săveni, primar: edil prăbușit pe treptele unui fost spital

Potrivit sursei citate, unitatea medicală din Săveni este secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, iar pe 4 iulie, anul acesta, primarul comunei Vorniceni a ajuns acolo în urma unui infarct. A fost consultat de o asistentă care era de serviciu, însă, ulterior, a decis să plece. La scurt timp, primarul s-a prăbuşit pe treptele fostului spital orăşenesc.

La faţa locului s-a chemat şi un echipaj de la staţia din Săveni a Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dar şi o ambulanţă SMURD cu medic de la Botoşani, dar primarul nu a putut fi salvat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel