Spitalul dotat cu aparatură medicală de peste jumătate de milion de euro

Spitalul Județean de Urgență Sf Pantelimon din Focșani, Vrancea. Foto: SJU Focșani
O Unitate de Primiri Urgenţe a unui spitalul judeţean din România fost dotată cu aparatură medicală modernă în valoare de peste 500.000 de euro.

Aparatură medicală, Focșani. ”Astăzi au fost livrate, instalate şi puse în funcţiune echipamentele aferente lotului 1, din cadrul proiectului "Dotarea cu aparatură medicală modernă a Unităţii de Primiri Urgenţe Focşani", respectiv: ecograf Doppler, 2 ecografe portabile, 12 electrocardiografuri cu funcţie de printare, 12 seringi automate, 16 monitoare (egc, pulsiometre, tensiune arterială neinvazivă, temperatura centrală) cu funcţie de printare, 2 defibrilatoare cu posibilitatea de electroversie sincronă şi stimulare cardiacă externă cu funcţie de printare, 8 aspiratoare portabile pentru secreţii, 1 ventilator portabil şi 3 sisteme de livrare a oxigenului cu umidificator, în valoare de aproximativ 505.000 de euro", se arată într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Conform sursei citate, săptămâna viitoare, vor fi livrate o masă pentru efectuarea unor mici intervenţii şi o lampă scialitică, aferente lotului 2, în valoare de apoximativ 102.000 de euro, a menţionat sursa citată. ”În derulare se află licitaţia pentru ultimul lot de echipamente în cadrul acestui proiect, respectiv 21 de paturi radiotransparente pentru resuscitare, hidraulice pentru examinare/transfer sprint, 10 tărgi de transport pentru pacienţi, 5 cărucioare pentru instrumentar şi pentru medicaţie şi 10 scaune cu rotile pentru transportul pacienţilor, în valoare de aproximativ 290.000 de euro”, se mai precizează în comunicat.

UPU Focşani acordă zilnic asistenţă medicală unui număr de aproximativ 150 de persoane, ceea ce înseamnă o medie de 50.000 de pacienţi pe an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel