Spitalul din Slatina, acuzații de neglijență. O femeie a rămas fără un picior după ce a fost tratată de COVID

Acuzații de neglijență la Spitalul din Slatina. O femeie a rămas fără un picior după ce medicii au tratat-o pentru COVID-19, dar i-au ignorat durerile puternice de la gambă. Procurorii au deschis o anchetă

O femeie din Slatina, județul Olt, a rămas fără o parte din piciorul drept, după ce medicii care au tratat-o de COVID-19 au ignorat durerile pe care le avea. După 5 zile de la externarea din Spitalul de la Slatina, femeii i-a fost amputată gamba, la un spital din Capitală.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au înregistrat un dosar penal pentru neglijență în serviciu, vătămare corporală, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, și zădărnicirea combaterii bolilor în acest caz.

Potrivit procurorilor, pe 6 iulie, femeia, în timp ce se afla internată la Spitalul Județean Slatina, județul Olt, a fost testată pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv. Pe 12 iulie 2020, pacienta a acuzat dureri puternice la piciorul drept și a solicitat ajutor cadrelor medicale.

„Cadrele medicale au manifestat neglijență în tratarea acesteia în contextul COVID-19. În data de 15 iulie persoana vătămată a fost din nou testată pentru Covid-19, rezultatul fiind negativ, iar în data de 16 iulie persoana vătămată a fost externată, deși acuza în continuare dureri de picior”, arată procurorii în actul de sesizare, citat de Digi24

Din cauza durerilor puternice, pe 21 iulie slătineanca a fost internată de urgență la Spitalul Universitar de Urgență București, unde i-a fost amputată gamba dreaptă.

Femeia acuză Spitalul din Slatina de neglijență, dar și angajatorul ei că nu a luat măsurile legale necesare pentru asigurarea securității și sănătății în muncă deși în unitate erau mai multe cazuri de angajați testați pozitiv de Covid-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel