Spitalele Colțea și Bagdasar-Arseni, aproape 10 milioane de lei pentru dotare

Spitalul Bagdasar-Arseni din București  FOTO: Facebook ANT
Spitalele Colțea și Bagdasar-Arseni vo fi dotate cu aparatură de aproape 10 milioane de lei, după ce Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a aprobat, în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Hidroelectrica, hotărârea de a aloca respectivele fonduri. 

Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a aprobat, în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor Hidroelectrica, hotărârea de a aloca fonduri în valoare de peste 9,6 milioane lei pentru dotarea cu aparatură modernă a două spitale.

Suma alocată face parte din planul de susținere a unor proiecte de responsabilitate socială în domeniul sănătății, se menționează într-un comunicat al ministerului.

Banii vor fi alocați pentru dotarea cu echipamente de ultimă generație "absolut necesare desfășurării unui act medical modern și de calitate.

Astfel, Spitalul Clinic Colțea va primi 5,1 milioane de lei pentru achiziționarea unui echipament de imagistică medicală prin rezonanță magnetică nucleară cu intensitatea câmpului magnetic de 1,5 tone, precum și pentru lucrări de amenajare a spațiului în vederea instalării echipamentelor.

De asemenea, Spitalul Clinic de Urgență "Bagdasar Arseni" va primi 4,5 milioane lei pentru extinderea și modernizarea infrastructurilor unității medicale și pentru extinderea domeniilor de activitate.

„Susținem, ca parte a politicii Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, implicarea companiilor pe care le administrăm în campanii sociale prin care acestea să întoarcă înspre comunitate o parte din succesul și beneficiile de care se bucură. Încurajăm, printre altele, acțiuni în domeniul sănătății publice, prin alocarea de sume care să fie folosite pentru modernizarea spitalelor de stat din România. Totodată, încurajăm implicarea în proiecte în domeniul educației, dar și stimularea proiectelor culturale și sportive care contribuie la sporirea notorietății naționale și a imaginii de țară. Ne dorim ca exemplul pe care îl dăm astăzi la Hidroelectrica să fie urmat de cât mai multe societăți care lucrează în România, indiferent de structura de capital a acestora - public sau privat, sau de domeniul în care își desfășoară activitatea", a declarat ministrul Economiei, Virgil Popescu.

În luna decembrie au fost alocate, tot prin hotărâri AGA susținute de minister, în calitate de acționar majoritar al Hidroelectrica, sume importante care au ajuns la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie" - 50.000 de euro, dar și la Spitalul Universitar de Urgență București - 50.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel