Spitale din Tulcea: dotări și introducerea telemedicinei printr-un proiect transfrontalier

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Secția de ortopedie și sala de sterilizare a Spitalului Județean de Urgență din Tulcea vor fi reabilitate cu bani europeni, susțin autoritățile locale.

Tulcea, dotări. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Tulcea au declarat luni, 24 iunie, că s-a lansat un proiect "Infrastructură transfrontalieră de sănătate", în valoare totală de peste 3,7 milioane de euro, dar și că a fost semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea Secţiei de ortopedie şi a sălii de sterilizare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, informează Agerpres.

Proiectul transfrontalier presupune desfășurarea de varii activități în comunități de pe ambele maluri ale Dunării, române și ucrainiene. În cadrul acestuia, au mai precizat autoritățile, s-a semnat şi contractul de realizare a documentaţiei tehnice de reabilitare a unor secţii din Spitalul orăşenesc din Măcin, județul Tulcea.

Tulcea, dotări: telemedicina la Tulcea și Măcin

Pe partea de sănătate, proiectul transfrontalier presupune ca în Spitalul orăşenesc Măcin, cât şi în secţia de ortopedie a SJU din Tulcea vor implementa sistemul de telemedicină.

„Temeledicina e cea mai simplă cale ca oricine să aibă acces la servicii sigure şi de calitate. Telemedicina reduce costurile, permite medicilor să comunice repede şi eficient cu pacienţii, dar şi între ei, ca specialişti, anulează distanţele şi oferă oportunităţi superioare celor pe care le oferă medicina clasică", susține managerul Spitalului orăşenesc Măcin, Vasilica Dascălu, potrivit sursei citate.

Proiectul privind infrastructura de sănătate din Tulcea şi Ismail a început în urmă cu 5 ani, în valoare de 3,78 de milioane de euro, iar perioada de punere în practică este de 36 de luni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel