Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spitale din Tulcea: dotări și introducerea telemedicinei printr-un proiect transfrontalier
24 iun, 16:59
Secția de ortopedie și sala de sterilizare a Spitalului Județean de Urgență din Tulcea vor fi reabilitate cu bani europeni, susțin autoritățile locale.
Salon de spital    FOTO: pexels.com

Tulcea, dotări. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Tulcea au declarat luni, 24 iunie, că s-a lansat un proiect "Infrastructură transfrontalieră de sănătate", în valoare totală de peste 3,7 milioane de euro, dar și că a fost semnat contractul de lucrări pentru reabilitarea Secţiei de ortopedie şi a sălii de sterilizare din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, informează Agerpres.

Proiectul transfrontalier presupune desfășurarea de varii activități în comunități de pe ambele maluri ale Dunării, române și ucrainiene. În cadrul acestuia, au mai precizat autoritățile, s-a semnat şi contractul de realizare a documentaţiei tehnice de reabilitare a unor secţii din Spitalul orăşenesc din Măcin, județul Tulcea.

Tulcea, dotări: telemedicina la Tulcea și Măcin

Pe partea de sănătate, proiectul transfrontalier presupune ca în Spitalul orăşenesc Măcin, cât şi în secţia de ortopedie a SJU din Tulcea vor implementa sistemul de telemedicină.

„Temeledicina e cea mai simplă cale ca oricine să aibă acces la servicii sigure şi de calitate. Telemedicina reduce costurile, permite medicilor să comunice repede şi eficient cu pacienţii, dar şi între ei, ca specialişti, anulează distanţele şi oferă oportunităţi superioare celor pe care le oferă medicina clasică", susține managerul Spitalului orăşenesc Măcin, Vasilica Dascălu, potrivit sursei citate.

Proiectul privind infrastructura de sănătate din Tulcea şi Ismail a început în urmă cu 5 ani, în valoare de 3,78 de milioane de euro, iar perioada de punere în practică este de 36 de luni.

 


Ştiri Recomandate

Expunerea la nicotină în primii 4 ani de viață, probleme de hiperactivitate și conduită
Test de sânge care arată ritmul personal de îmbătrânire
Locuințe pentru medici, Satu Mare. 13 apartamente ANL repartizate
Dr Stefan Voiculescu despre riscul cancerului de sân, când și de ce apare
Trei cazuri de scarlatină, la o școală din Drăgășani
Antigripal: 29.235 de suceveni s-au vaccinat până la 1 decembrie
Blocul Operator Central al SUUB va fi redeschis. 11 săli de operație moderne
Ministerul Sănătății, ultimele informații despre REZIDENȚIAT 2019
Comentarii