Spital suport COVID-19, fără medici infecționiști: situație incredibilă în București

Salon de spital    FOTO: pexels.com
Un spital din București, suport COVID-19, nu are medici infecționiști, epidemiologi. situația este extrem de dificilă, în plină pandemie.

Spitalul CFR Witting din Capitală a rămas fără medici infecționiști, epidemiologi, în plină pandemie. Unitatea spitalicească este suport COVID, iar secția ATI este închisă. 
Alexandru Gâdea, medic chirurg la unitatea medicală în cauză a vorbit la Antena 3 despre situația halucinantă în care se află spitalul: „De 3 săptămâni spitalul este situat pe lista spitalelor suport COVID, îngrijește pacienți, avem o capacitate zilnică de 40 de pacienți pe zi, pe măsură ce unii pleacă alții vin dar noi practic nu îndeplinim nicio regulă confomă pentru a funcționa drept spital COVID. Nu avem infecționist, nu avem epidemiolog, nu avem secții nu avem ATI. Nu avem nimic!” 
Alexandru Gâdea trage un semnal de alarmă: „Ne îndeplinim sarcinile greu, interniștii pe care îi avem tratează totuși acești pacienți. Două săptămâni, până acum o săptămână, am avut un medic infecționist care stabilea tratamentul și eram cat de cât asigurați. Pe tot acest interval de trei săptămâni noi nu am avut nicio posibilitate să le oferim suportul, adică problemele ORL, chirurgicale, nu avem bloc operator. Este închis. Iar ATI ul nu are personal și schemă organizatorie aprobată ca să dea îngrijire acestor pacienți”.
„Echipament există, nu există personal și nici nu s-a făcut nimic. Nu înțeleg de ce am ajuns pe lista centrelor de suport COVID. La minister am semnalat aceste probleme în urmă cu o săptămână”, a mai spus medicul chirurg la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel