Spital din Harghita, reabilitat cu peste 2 milioane de euro, bani europeni

Sală de operație
Ambulatoriul Spitalului Municipal din Gheorgheni, județul Harghita, va intra în reabilitare cu bani europeni. S-au achiziționat echipamente noi.

Spital, Harghita. "Proiectul nostru de reabilitare şi modernizare a ambulatoriului cuprinde două componente majore, respectiv mansardarea corpurilor G şi H în vederea relocării Laboratorului în acest spaţiu nou. Pe de altă parte, spaţiul care este în prezent ocupat de Laborator va fi utilizat pentru relocarea secţiei de Boli Cronice Ditrău. În urma lucrărilor de modernizare vom asigura şi dotarea Ambulatorului cu echipamente noi şi performante. Analizăm constant cele mai bune posibilităţi de a folosi pentru comunitate sumele din buget, ţinând cont de aceste investiţii din fonduri europene în valoare totală de peste 64 milioane lei prin proiectele deja contractate şi mai avem depuse cereri de finanţare pentru creşterea calităţii vieţii, pentru reabilitarea unor unităţi de învăţământ şi pentru modernizarea arterelor rutiere din municipiul Gheorgheni", a declarat Nagy Zoltán, primarul orașului Gheorgheni, potrivit unui comunicat al Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru, citat de Agerpres.

Spital, Harghita: dotări noi

Proiectul câștigat de administrația din Gheorgheni se numește "Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului de specialitate din municipiul Gheorgheni" și are o valoare valoare de peste 9,33 milioane lei, fiind al optulea contract al primăriei orașului amintit.

Conform sursei citate, proiectul mai prevede lucrări de creştere a rezistenţei clădirii şi de intervenţie aferente investiţiei de bază, dar urmează să se achiziţioneze şi aparatură performantă.

În comunicat se mai precizează:

"Noile echipamente achiziţionate pentru îmbunătăţirea capacităţii de diagnosticare şi tratament a pacienţilor în Ambulatoriul Spitalului Municipal Gheorgheni constau în câte trei sisteme radiologice şi electrocardiografe, precum şi câte un ecograf pentru examinări cardiologice, pentru examinări urologice, pentru examinări chirurgie, pentru examinări obstetrică/ginecologie, pentru examinări endocrinologie şi pentru examinări de medicină internă. Vor mai fi achiziţionate un electroencefalograf cu 64 canale, un mamograf, un osteodensitometru şi un Tomograf Computerizat - CT, dar şi o linie de videoendoscopie digestivă intervenţională de înaltă definiţie".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel