SPIRONOLACTONUM - prospect

Foto: Pixabay
SPIRONOLACTONUM - prospect. Acțiune: diuretic antialdosteronic, care reţine potasiul; blochează receptorii pentru aldosteron de la nivelul tubilor contorţi distali; are afinitate şi faţă de receptorii pentru hormonii androgeni.

SPIRONOLACTONUM - prospect

Denumire comercială: ALSPIRON, SPIRONOLACTONĂ, VEROSPIRON

Forma: capsule

Indicații: retenţii hidrosaline cu hiperaldosteronism secundar: edeme din insuficiență cardiacă congestivă, edeme şi ascită din ciroza hepatică, sindrom nefrotic, edeme idiopatice, ascite neoplazice; hipertensiune esenţială; hipokaliemie; tratamentul preoperator al hiperaldosteronismului primar.

Contraindicații: insuficiență renală acută, insuficiență hepatică gravă, alterarea rapidă, progresivă a funcţiei renale, anurie şi hiperkaliemie. Alăptare.

Atenție: insuficiență renală cronică, acidoză, ciroză, diabet. Nu se asociază cu săruri de potasiu sau cu alte diuretice care economisesc potasiul.

Reacții adverse: hiperkaliemie, hiponatriemie, somnolenţă, erupţii cutanate maculopapuloase sau eritematoase, stupoare, ataxie, comă hepatică tranzitorie, ginecomastie sau efecte anti-androgenice moderate, amenoree, greaţă, dureri abdominale, diaree.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel