Sparanghelul, leac pentru mahmureală

Pentru a trata o mahmureală,  cercetătorii spun să beți multă apă, să vă odihniți și să mâncați sparanghel.  

Un nou studiu arată că aminoacizii și mineralele din extractul de sparanghel pot ușura mahmureala și protejează celulele hepatice împotriva toxinelor din alcool, notează Medicinenet. 

Cercetătorii de la Institutul de Științe Medicale și Universitatea Națională Jeju din Coreea de Sud au analizat efectul extractelor de lăstari și frunze de sparanghel asupra celulelor hepatice umane și de șobolan

„Toxicitățile celulare au fost semnificativ atenuate ca răspuns la tratamentul cu extracte de frunze și lăstari de sparanghel", a declarat cercetătorul principal B.Y. Kim, într-un comunicat de presă al Institutului Tehnologilor Alimentari. "Aceste rezultate oferă dovezi despre modul în care funcțiile biologice ale sparanghelului pot ajuta la ameliorarea mahmurelii de alcool și protejarea celulelor hepatice."

Cercetătorii au spus că aminoacizii și mineralele benefice au fost găsite în concentrații mai mari în frunze decât lăstarii.

Sparanghelul, o legumă mâncată în multe țări din întreaga lume, a fost folosită de mult timp pentru efectele sale anti-cancer, anti-fungice, antiinflamatorii și diuretice, potrivit studiului din numărul actual al Journal of Food Science.

Sparanghelul este, de asemenea, o bună sursă de acid folic, potasiu, fibre, vitamina B6, vitaminele A și C și tiamina, potrivit comitetului consultativ al sparanghelului din Michigan.

În timp, consumul de alcool cronic provoacă stres oxidativ care duce la afectarea ficatului. Mahmureala poate provoca dureri de cap, greață, diaree și sete.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel