Sorina Pintea NU revine la conducerea Spitalului Județean din Baia Mare

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății. Foto: DC Medical
Sorina Pintea NU revine la conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Baia Mare, a anunțat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Sorina Pintea NU revine la conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Baia Mare, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. „În calitate de președinte al Consiliului Județean Maramureș, am luat act de renunțarea la demisia din funcția de manager al Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, transmisă de ec. Sorina Pintea, dar și de faptul că se află în concediu medical până la data de 16 mai 2020, când îi expiră contractul de mandat.

Consider că Spitalul Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a fost administrat în bună regulă, în această perioadă de criză, de către directorul medical Ioan-Vasile Pop și cred ferm că acest management are nevoie de continuitate. Dr. Ioan-Vasile Pop a avut, în tot acest timp, toate atribuțiile legale de a administra problemele curente ale unității medicale și de a semna toate documentele oficiale emise de spital de la începutul lunii martie și până în prezent.

Ec. Sorina Pintea are nevoie de răgazul necesar pentru a-și clarifica problemele de natură judiciară si pentru a depăși situația medicală delicată în care se află.

Având în vedere prevederile Ordonanței de Urgență Nr. 40 privind întărirea capacității administrative a sistemului sanitar, emisă de premierul României și publicată în Monitorul Oficial în 2 aprilie 2020, voi propune azi, oficial, ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să constate suspendarea contractului de management a ec. Sorina Pintea, din fruntea Spitalului Județean de Urgență, conf. Legii 95/2006, art. 183 alin.b., care prevede suspendarea contractului de management în caz de concediu pentru incapacitate temporară de muncă pentru o perioadă mai mare de o lună. Îi voi recomanda ministrului numirea unui manager-interimar, în persoana dr. Ioan-Vasile Pop, care a demonstrat cu prisosință că, în actuala criză, poate să gestioneze destinele Spitalului Județean ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

Consiliul Județean Maramureș va face, în continuare, toate eforturile de a asigura resursele finaciare necesare pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență, respectiv dotarea cu aparatură medicală, echipamente și materiale de protecție a cadrelor medicale și sanitare, astfel încât sănătatea tuturor maramureșenilor să fie, în continuare, în prim plan”, a precizat Gabriel Zetea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel