Sorina Pintea despre cazul fetiței din Mehedinți luate cu forța cu mascații. Petiție online pentru copil

Fetița din Mehedinți luată cu mascații   FOTO: presafarastapani.ro
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, lansează, pe Facebook, un apel public în cazul fetiței luate cu mascații. În mediul online circulă o petiție pentru copil.

Sorina Pintea, fetiță, mascați. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a scris o postare pe Facebook în care adresează un apel public în care susține că ar fi bine să fie ascultat ce are de zis copilul care a fost luat vineri, 21 iunie, cu mascații, de la familia care o crește în plasament, în județul Mehedinți.

Postarea ministrului:

„Ascultați-o si pe micuța Sorina!
Citesc cu stupoare si mâhnire despre cazul fetiței de 8 ani dată spre adopție unei familii care locuiește în America.
Nu vreau sa comentez deciziile reprezentanților justiției, nu am facut-o niciodată, nici speculațiile privind motivele pentru care familia maternală dorește să păstreze copilul sau familia din SUA să forțeze o adopție. Cu toate acestea nu pot să nu întreb ce fel de justiție ne dorim pentru noi și copiii noștri? Una care ucide vise si lasă răni adânci în conștiința unui copil în formare?

Vreau doar să fac un apel în calitatea mea de mamă a 3 copii. Copiii nu sunt obiecte care pot fi mutate dintr-un loc în altul oricând, să nu uităm asta! Haideți să ne oprim și să ascultăm glasul copiilor noștri, haideți să ne păstrăm copiii lângă noi, acasă. Putem să avem grijă de ei, să îi educam, și, mai presus de toate, să îi iubim, să îi prețuim, pentru că interesul copilului trebuie să primeze.

Ascultați-o și pe Sorina! Copiii știu unde le este cel mai bine. Sorina este singura care știe ce simte, unde dorește și cu cine dorește să meargă la drum. Opriți-vă și ascultați-o și pe Sorina!".

Sorina Pintea, fetiță, mascați: petiția online semnată azi de circa 70.000 de oameni

Puțin peste 70.000 de oameni au semnat azi o petiție publicată pe petitieonline.ro prin care solicită ca fetița de 8 ani, pe care o cheamă Sorina, să rămână în familia de unde a fost luată cu mascații.

Pe site-ul amintit apare și un rezumat al vieții fetiței alături de familia din care a fost luată azi:

„Sorina este o fetiță de 8  anișori crescută în plasament de o familie de romani de la câteva luni. Aceștia și-au manifestat în repetate rânduri intenția de a o adopta însă demersurile lor nu au avut succes. Alături de Sorina, această familie a mai luat în plasament o alta fetiță de aproximativ aceeași vârstă pe care au reușit să o adopte. Fetițele au fost crescute foarte frumos, educate, iubite nespus și nu le-a lipsit absolut nimic. Deși familia de români a luptat să o adopte și pe Sorina, dorința le-a fost zădărnicită de interesul manifestat de o familie de romani stabilită în America pe care statul îi susține.

Familia Sorinei este disperată să nu își piardă copilul, iar Sorina este traumatizată numai de gândul că ar putea fi smulsă de lângă cei pe care ii iubește și o iubesc nemărginit. Părinții, sora și fratele Sorinei i-au asigurat un viitor frumos, muncind pentru ea și sora ei încă de când erau bebelușe. Încercăm prin această petiție să atragem atenția celor ce se pot implica în acest caz pentru a-i ajuta să își păstreze familia unită. Sorina are un viitor frumos în România! Sorina este româncă! Sorina este iubită! Sorina vrea sa rămână cu familia ei! Să luptăm pentru Sorina!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel