Sorina Pintea, de ce a demis-o pe Adriana Cotel. Răzvan Vulcănescu șef interimar la CNAS
03 iun 2019, 18:09

Sorina Pintea, ministrul Sănătății
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut câteva declarații legat de demiterea, astăzi, a Adrianei Cotel din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Ea a anunțat că Răzvan Vulcănescu preia conducerea CNAS, interimar.

„Așa cum știți, Ministerul Sănătății elaborează politicile de sănătate, iar o parte dintre aceste politici sunt implementate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate, instituție aflată în coordonarea Ministerului Sănătății, care derulează programe curative de sănătate. De aceea, colaborarea între Ministerul Sănătății și CNAS este foarte importantă, astfel încât politicile de sănătate să fie aplicate corect în interesul pacienților", a explicat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o conferință de presă desfășurată în această după-amiază.

Conferința a avut un singur scop, acela de a anunța demiterea Adrianei Cotel și numirea unui interimar la conducerea CNAS.

„Am organizat această conferință pentru a anunța preluarea temporară a atribuțiilor de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate de către domnul Răzvan Vulcănescu, care până astăzi a ocupat funcția de vicepreședinte al intituției", a spus Sorina Pintea.

Demisia s-a făcut la propunerea Sorinei Pintea

Ministrul a anunțat că demiterea Adrianei Cotel a fost făcută la cererea sa, la fel și numirea lui Răzvan Vulcănescu.

„Eu am făcut această propunere premierului. Are legătură cu eficientizarea activității și cam atât. Îmi asum semnătura", a subliniat ministrul.

De altfel, Răzvan Vulcănescu, care nu este la primul său mandat interimar, a fost prezent și el la conferință.

„Avem nevoie de profesionalism în aplicarea politicilor de sănătate. V-aș da exemplul necesității încheierii de contracte cost-volum, mai multe contracte cost-volum, necesare pentru accesul la tratamente inovatoare a unui număr cât mai mare de pacienți. (...) La 1 septembrie 2019 actualele contracte (pentru tratamentul hepatitei C, n.r.) se vor încheia și trebuie să ne asigurăm că vor fi încheiate noi contracte pentru a asigura continuitatea accesului pacenților la tratament. Așa cum știți, Ministerul Sănătății a finalizat noile Programe de Sănătate care urmează să intre în vigoare de la data de 1 iulie. Screeningul deficitului de vitamina D, depistarea precoce a cancerului prin determinarea markerilor tumorali la pacienții din grupele de risc, un program de chirurgie spinală și introducerea talasemiei în Programul de boli rare sunt doar câteva dintre schimbările prevăzute în proiectul de hotărâre de guvern", a continuat Sorina Pintea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?