Sorina Pintea: abia de luni ar putea merge PIAS

Sorina Pintea, ministrul Sănătății
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi, 18 iulie, că de luni, 22 iulie, ar fi funcțional sistemul informatic al cardurilor de sănătate.

Sorina Pintea, PIAS. "Aşa cum mi-a fost transmis de către preşedintele Casei şi, repet, Ministerul Sănătăţii nu are niciun fel de competenţe în acest sistem, de luni ar putea intra în normal. Ei ne-au spus astăzi, mâine, dar eu vreau să las o marjă de siguranţă şi sper ca de luni să nu mai avem sincope. Îmi cer scuze tuturor utilizatorilor. Sper că de luni vom avea un sistem informatic funcţional", a afirmat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la postul B1 TV, citată de Agerpres.

Oficialul susține că a informat că sistemul nu va funcţiona o perioadă deoarece există probleme tehnice şi a precizat că a solicitat un raport în acest sens:

"Am fost informată în urmă cu 17 zile că sistemul nu va funcţiona o perioadă, pentru că este nevoie de un reset, pentru că există nişte probleme tehnice. Acest sistem a dat rateuri în ultima perioadă, destul de multe. (...) S-a comunicat foarte prost din punctul meu de vedere. Cele 17 zile au fost prea multe, în primă fază a fost vorba despre cinci-şase zile şi, pe bună dreptate, lumea a început să se revolte”.

Ministrul a mai zis că sistemul a fost subdimensionat, nu a fost asigurată mentenanţa, dar și că pe rol există un dosar penal pentru clarificarea unor aspecte. În plus, Sorina Pintea a cerut public demisia președintelui CNAS să-și demită purtătorul de cuvânt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel