Somon, peștele care te menține sănătos. Beneficii miraculoase

Somonul este o sursă foarte bună de proteine, ​​fără un conținut ridicat de grăsimi saturate. Acesta oferă, de asemenea, minerale și vitamine esențiale, inclusiv vitamina B12.

Vitamina B12, care se găsește numai în produsele alimentare de origine animală - inclusiv somonul - este esențială pentru formarea globulelor roșii din sânge. De asemenea, joacă un rol esențial în producția de ADN - materialul genetic din celule. Vitamina B-12 poate ajuta la reducerea riscului de boli de inimă.

Un deficit de vitamina B12 afectează 10-15 la sută dintre adulții cu vârsta peste 60 de ani din Statele Unite și apare de obicei din cauza absorbției scăzute, potrivit Institutului Linus Pauling. Un deficit de vitamina B12 provoacă anemie megablastică, caracterizată prin oboseală, constipație, slăbiciune, pierderea poftei de mâncare și scădere în greutate. 

Somonul conține mai multă vitamină B12 decât carnea de vită.

Citește continuarea pe SPECTACOLA.RO. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel