Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Cercetările de la Universitatea din Michigan, SUA, arată că, deși dormim, un set specific de neuroni din cortexul vizual primar continuă să fie activ și se află în strânsă relație cu memoria și frica. ”O parte din ceea ce am vrut să înțelegem a fost dacă există o comunicare între părți ale creierului care mediază memoria fricii și neuronii specifici care mediază memoria senzorială de care este legată frica. (...) Pentru cea mai lungă perioadă de timp, nu a existat într-adevăr nici o modalitate de a testa acest lucru experimental”, afirmă Sara Aton, autorul principal al studiului și profesor la UM Departamentul de biologie moleculară, celulară și de dezvoltare.
Cercetătorii au testat dacă pot instiga memoria stimulului imaginii activând selectiv neuronii fără a le arăta imaginea. ”Pentru mine, acesta este un fel de indiciu care spune că, dacă legați frica de un eveniment foarte specific în timpul somnului, întreruperea somnului poate afecta acest proces. În absența somnului, creierul pare să gestioneze procesarea faptului că vă este frică”, adaugă cercetătoarea Sara Aton, potrivit unui comunicat al universității citate.
Studiul științific, AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...