Somn în loc de lenevit în fața TV, stare de spirit mai bună

Așternuturi
Înlocuirea timpului petrecut în fața TV-ului cu somn a fost asociată cu stres mai scăzut, stare de spirit mai bună și un indice de masă corporală mai scăzut, susține un studiu.  

Un studiu, publicat în American Journal of Preventive Medicine, arată că înlocuirea timpului petrecut tolănit pe canapea cu treburi casnice, cu alte activități ușoare ori somn îmbunătățește starea de spirit. Jacob Meyer, autorul principal al cercetării, și profesor asistent de Kineziologie la Universitatea de Stat din Iowa, SUA, spune că oamenii nu se gândesc că plimbarea prin biroul de acasă în timpul vorbitului la telefon sau în timpul pregătirii cinei sunt activități fizice ușoare, de mică intensitate.

Echipa de cercetare a analizat date colectate de Universitatea din Carolina de Sud, iar participanții la studiu, cu vârste cuprinse între 21 și 35 de ani, au fost monitorizați timp de 10 zile. Astfel le-a fost evaluat obiectiv somnul, activitatea fizică și timpul sedentar. Și faptul că ei au înlocuit timpul sedentar cu treburile casnice sau cu alte activități ușoare ori cu somn ”a fost asociată cu starea de spirit actuală mai bună, dar activitatea fizică ușoară a furnizat beneficii și până la un an”, susține studiul.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel