Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Somn în loc de lenevit în fața TV, stare de spirit mai bună
22 mai, 10:16
Înlocuirea timpului petrecut în fața TV-ului cu somn a fost asociată cu stres mai scăzut, stare de spirit mai bună și un indice de masă corporală mai scăzut, susține un studiu.  
Somn

Un studiu, publicat în American Journal of Preventive Medicine, arată că înlocuirea timpului petrecut tolănit pe canapea cu treburi casnice, cu alte activități ușoare ori somn îmbunătățește starea de spirit. Jacob Meyer, autorul principal al cercetării, și profesor asistent de Kineziologie la Universitatea de Stat din Iowa, SUA, spune că oamenii nu se gândesc că plimbarea prin biroul de acasă în timpul vorbitului la telefon sau în timpul pregătirii cinei sunt activități fizice ușoare, de mică intensitate.

Echipa de cercetare a analizat date colectate de Universitatea din Carolina de Sud, iar participanții la studiu, cu vârste cuprinse între 21 și 35 de ani, au fost monitorizați timp de 10 zile. Astfel le-a fost evaluat obiectiv somnul, activitatea fizică și timpul sedentar. Și faptul că ei au înlocuit timpul sedentar cu treburile casnice sau cu alte activități ușoare ori cu somn ”a fost asociată cu starea de spirit actuală mai bună, dar activitatea fizică ușoară a furnizat beneficii și până la un an”, susține studiul.

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

AVC: fluxul de sânge se reface primul, apoi neuronii
Controale la centre de bătrâni: 75 de persoane, personal și asistați, pozitivi la SARS-CoV-2
Pacient dispărut din spital, căutat de polițiști, inclusiv cu câini
Diabet. Nouă semne precoce care anunță boala
Copii
EXCLUSIV
Copiii, cât de expuși sunt în fața infecției cu coronavirus: explicațiile unui medic
Pulberea proteică: ce riscuri ascunde
China, potențial vaccin COVID-19, rezultate promițătoare
Piele: Alimentele care ameliorează mâncărimea
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?