SOMATROPINUM - prospect

Foto: Pixabay
SOMATROPINUM - prospect. Acțiune: hormon uman de creştere, produs prin tehnologia ADN-recombinant; stimulează creşterea osoasă şi somatică, influenţează marcat procesele metabolice.

SOMATROPINUM - prospect

Denumire comercială: GENOTROPIN, NORDITROPIN SIMPLEX, NUTROPINAQ, OMNITROPE, ZOMACTON FERRING

Forma: pulbere + solvent pentru soluție injectabilă

Indicații: deficit statural datorat secreţiei inadecvate de hormon de creştere endogen. Deficit statural la pacienţi cu disgenezie gonadală.

Contraindicații: tumori cerebrale evolutive. Pacienţii cu cartilaje de creştere osificate. Sarcină. Alăptare.

Atenție: Diabet zaharat (monitorizarea intoleranţei la glucoză). Risc de apariţie a hipotiroidiei (periodic teste hormonale tiroidiene). În caz de cefalee severă sau recurentă, tulburări de vedere, greaţă şi/sau vărsături, se recomandă efectuarea examenului de fund de ochi, pentru depistarea unui eventual edem papilar (HT intracraniană), caz în care se întrerupe tratamentul. Locul de injectare trebuie schimbat zilnic, pentru prevenirea lipodistrofiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel