Soluții împotriva căpușelor, 100% naturale, pe care le poți face acasă
30 apr 2021, 11:30

Lămâia are numeroase beneficii pentru sănătate
Lămâia are numeroase beneficii pentru sănătate
  • Lămâia are numeroase beneficii pentru sănătate
Dacă aveți animale de companie și vă faceți griji că insecticidele le-ar pune în pericol sănătatea, puteți opta pentru soluții naturale din apă, usturoi și citrice.

Căpușele detestă lavanda, menta, rozmarinul, gălbenele și salvia, tocmai de aceea le puteți planta în mai multe locuri în grădina voastră. Ca să scăpați de căpușe puteți folosi soluții făcute în casă din apă și ulei de eucalipt sau apă și usturoi, ori apă și lămâie.

* O soluție din 20 de picături de ulei de eucalipt în 120 ml de apă se poate aplica pe haine, pantofi, pe blana animalelor și va ține departe căpușele. 

* O altă idee e o soluție din 30 de grame de usturoi tocat și pusă în 250 ml de apă. Se aplică o dată la 4 zile, pentru 7 săptămâni și va omorâ și căpușele adulte, dar și ouăle. Aveți grijă să nu aplicați soluția cu usturoi peste cele 7 săptămâni deoarece prea multă va arde iarba.

* Și din două lămâi tăiate - pot fi și lime, portocale sau grapefruit - se poate face o soluție împotriva căpușelor. Cele două lămâi tăiate se pun în jumătate de litru de apă, se va lăsa la clocotit un minut - două, apoi pot fierbe o oră. Rezultatul se pune într-un pulverizator și se stropește prin curte, pe blana animalelor de companie, se arată pe cumsa.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?