Soluția 100% naturală ca să ai o recoltă bogată și sănătoasă în grădină

Sunt unele plante al căror efect este similar insecticidului, dar unul 100% organic.

Iată care sunt aceste plante:

* hrean - atrage musculițele și afidele; pentru a beneficia de calitățile sale ar fi bine să o cultivi printre rândurile de  legume; poate combate inclusiv gândacii de Colorado.

* ceapă, usturoi - conțin alicină, substanță care nu e pe placul afidelor, păianjenilor roșii, melcilor, muștelor. Alicina va proteja plantele care se află în jurul usturoiului de dăunători, iar ceapa va lupta împotriva ciupercilor; puteți planta ceapă și usturoi lângă tufe de trandafiri c să le protejați de afide.

* ardeiul iute - îndepărtează melcii din grădină; ca să protejezi de dăunători plantează câte un rând de ardei iute de-al lungul culturilor pe care vrei sănătoase.

* crizantema sălbatică - gândacii de Colorado, păduchii de frunze, păduchii lânoși, tripșii și cicadele vor muri aproape instant când simt în preajmă această plantă; deși e mortală pentru insecte, ea e inofensivă pentru oameni și animale de companie.

* salvie, cimbrișor, mentă - combat fluturii albi care atacă varza; sunt extrem de eficiente și când vine vorba despre afide, puricii verzi sau melci, susține cumsa.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel