Soarta bolnavilor cu boli cronice după pandemia COVID-19. Academicianul Irinel Popescu: Se va vedea mai târziu
02 iul, 19:27
Academician dr. Irinel Popescu a vorbit, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, declarațiile unui celebru institut din Statele Unite ale Americii, despre soarta bolnavilor cu boli cronice, după pandemia COVID-19. 
Academician dr Irinel Popescu
EXCLUSIV

Academicianul a comentat o știre din literetura recentă, care are ca obiect soarta bolnavilor cu boli cronice, și mai ales a celor cu cancer, în decursul acestei pandemii. Dar mai ales probleme acestor bolnavi, impuse de restricțiile care au fost luate de autorități în cursul pandemiei. 

"Este vorba de un comunicat recent, de la National Kensas Institute, din Statele Unite, și de o luare de poziție a unui expert al acestui institut, pe nume Norman Sharpness,  care spune că numărul deceselor prin cancer va fi cu mult mai mare în următorii ani", a explicat academicianul. 

Potrivit academicianului, aceste efecte nu pot fi dovedite acum. 


"Nu știu cât de exactă este afirmația, dar, oricum, ea nu va putea fi verificată imediat. Dacă, într-adevăr, se va dovedi că  decesele prin cancer au crescut, prin restricțiile impuse de pandemie, aceasta se va vedea mai târziu. 
Ba chiar, acest expert, de la National Kensas Institute, estimează că în următorii 10 ani. Sigur, este o perioadă de timp destul de lungă, cifrele vor fi greu de evaluat, aproape imposibil. Deocamdată au fost luate ca obiect de studiu două tipuri de cancer: Cancerul de sân și cancerul colorectal. S-a spus că rata deceselor, pentru aceste două tipuri de cancer, în Statele Unite, va crește cu cel puțin 10 000 de cazuri, că cele mai multe vor fi înregistrate în primii ani, mai ales la cancerul colorectal. Cu siguranță, întârzierile în tratament, întârzierile în depistare, au un efect. Acest efect, însă, va fi destul de greu de cuantificat", a arătat acesta.

Urmărește emisiunea integrală, mai jos.


Ştiri Recomandate

Știrile zilei - 22 octombrie: cele mai importante știri din sănătate
Focar de COVID-19 la un club sportiv: opt persoane infectate
Apa de gură care te-ar scăpa de coronavirus
Centru de Excelență în Telemedicină, lansat de FDA
Vaccin nou care protejează de HPV și cancer de col uterin
6 alimente bogate în vitamina D
INDACATEROLUM + GLICOPIRONIUM - prospect
RAMIPRILUM - prospect
GANCICLOVIRUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri