Soarta bolnavilor cu boli cronice după pandemia COVID-19. Academicianul Irinel Popescu: Se va vedea mai târziu

Academician dr Irinel Popescu
EXCLUSIV
Academician dr. Irinel Popescu a vorbit, în cadrul emisiunii Academia de Sănătate, declarațiile unui celebru institut din Statele Unite ale Americii, despre soarta bolnavilor cu boli cronice, după pandemia COVID-19. 

Academicianul a comentat o știre din literetura recentă, care are ca obiect soarta bolnavilor cu boli cronice, și mai ales a celor cu cancer, în decursul acestei pandemii. Dar mai ales probleme acestor bolnavi, impuse de restricțiile care au fost luate de autorități în cursul pandemiei. 

"Este vorba de un comunicat recent, de la National Kensas Institute, din Statele Unite, și de o luare de poziție a unui expert al acestui institut, pe nume Norman Sharpness,  care spune că numărul deceselor prin cancer va fi cu mult mai mare în următorii ani", a explicat academicianul. 

Potrivit academicianului, aceste efecte nu pot fi dovedite acum. 


"Nu știu cât de exactă este afirmația, dar, oricum, ea nu va putea fi verificată imediat. Dacă, într-adevăr, se va dovedi că  decesele prin cancer au crescut, prin restricțiile impuse de pandemie, aceasta se va vedea mai târziu. 
Ba chiar, acest expert, de la National Kensas Institute, estimează că în următorii 10 ani. Sigur, este o perioadă de timp destul de lungă, cifrele vor fi greu de evaluat, aproape imposibil. Deocamdată au fost luate ca obiect de studiu două tipuri de cancer: Cancerul de sân și cancerul colorectal. S-a spus că rata deceselor, pentru aceste două tipuri de cancer, în Statele Unite, va crește cu cel puțin 10 000 de cazuri, că cele mai multe vor fi înregistrate în primii ani, mai ales la cancerul colorectal. Cu siguranță, întârzierile în tratament, întârzierile în depistare, au un efect. Acest efect, însă, va fi destul de greu de cuantificat", a arătat acesta.

Urmărește emisiunea integrală, mai jos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel