La vârsta a doua, prevenția...
Smoothie-u poate fi o opțiune fantastică pentru micul dejun sau ca o gustare între mese. Cel despre care vă vorbim azi, poate fi consumat pe post de masă de seară, dar nu mai târziu de ora 19.00. Ca să faci unul care să te ajute să-ți cureți rinichii, inclusiv ca adjuvant în infecțiile urinare, ai nevoie de: castraveți, tulpini de țelină și muguri de pin.
Se curăță castravetele și se taie cuburi, se curăță tulpinile de țelină și se taie cuburi. Împreună cu mugurii de pin se pun în blender și se toacă mărunt până se fac pasta. Dacă e prea groasă pasta, mai puteți pune o lingură – două de apă. De asemenea, se poate pune miere dacă îl vreți dulce sau un vârf de sare dacă intenționați să-l serviți în loc de masa de seară.
ATENȚIE: Se consumă proaspăt, timp de 10 zile, nu mai mult, întrucât are un efect diuretic.
Indiferent dacă o mâncați crudă, o puneți în supă sau ciorbă sau adăugați câteva tulpini în salată au un smoothie, țelina este plină de vitamine și minerale care ajută la reducerea inflamației, promovează sănătatea articulațiilor și chiar ajută la protejarea împotriva cancerului.
Citește și: Țelina, 10 efecte benefice DOVEDITE științific. De ce boli te protejează
Castravetele conține un complex unic de apă, vitamine, minerale și antioxidanți - compuși care protejează celulele și diminuează inflamația legată de artrită și alte afecțiuni pe termen lung.
Citește și: Castravetele, vegetala-minune. Efecte lui benefice dovedite științific
Mugurii de pin sunt bogați în vitamina C, taninuri (au efect antiinflamator, anti-sângerare și dezinfectanți), acizi rășinoși, compuși fenolici (antioxidanți), săruri minerale, zaharuri și mai multe ingrediente biologic active, dar compusul care îi distinge între alte plante medicinale este un ulei esențial, care conține în compoziția sa, printre altele, pinen.
Mugurii de pin îi datorează o aromă și o aromă intensă, distinctă. În medicina naturistă, mugurii de pin sunt utilizați în principal în: inflamația tractului respirator superior, acționând ca expectorant, astfel încât scapi rapid și eficient de tuse persistentă; antipiretic (combate febra) și diaforetic (provoacă transpirația); antibacterian; antidiareic; antispastic; dezinfectant și diuretic (sursa informațiilor).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...