Smoothie anti-stres și anti-oboseală. Rețetă cu un gust delicios

Stresul declanșează un lanț de evenimente negative în organism, cu repercusiuni asupra sănătății. Acest smoothie anti-stres este plin de ingrediente potrivite pentru tine, care ajută la minimizarea efectelor negative ale stresului asupra corpului tău.

Pentru acest smoothie ai nevoie de cacao, avocado, semințe de chia și migdale.

Beneficii

 

Avocado: Are un conținut ridicat de vitamine B, benefice împotriva stresului. De fapt, unele studii sugerează că sentimentele de depresie și anxietate pot fi legate de un deficit de vitamina B.

Semințe de chia: Sunt o sursă bună de magneziu, un mineral benefic pentru gestionarea stresului și atenuarea depresiei. În plus, semințele conțin niveluri ridicate de acizi grași omega-3, care oferă beneficii antiinflamatorii creierului, ducând la mai puțin stres și anxietate.

Cacao: Ciocolata neagră ne mărește nivelul de serotonină, ne stimulează starea de spirit și ne face să ne simțim mai fericiți. În plus, studiile indică faptul că polifenolii găsiți în cacao pot contribui la reducerea nivelului hormonilor de stres din organism.

Unt de migdale: Migdalele conțin zinc, un mineral care joacă un rol crucial în gestionarea stresului. Sunt, de asemenea, o sursă bună de magneziu, ca să nu mai vorbim de vitaminele B2 și E, care pot întări sistemul imunitar în perioadele de stres.

Smoothie anti-stres

Ai nevoie de

3 lingurițe semințe de chia + 2 căni de apă

1/2 avocado

2 banane (proaspete sau congelate)

2 linguri cacao

2 linguri unt de migdale

apă

Toarnă două căni de apă filtrată într-un borcan, adaugă 3 linguri de semințe de chia și amestecă bine. Lasă să stea cel puțin 10 minute. După acest timp, toarnă gelul de chia și toate ingredientele rămase în blender și amestecă la viteză mare, până la omogenizare. Avocado și chia îi conferă o consistență groasă. Dacă preferi o consistență mai subțire, pur și simplu adaugă mai multă apă sau gheață. Acoperă cu fulgi de cacao și migdale mărunțite. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel