Slăbire. Cum te ajută apa să scapi de kilogramele în plus

Apa este vitală pentru sănătate și fără ea nu putem funcționa. Deși cu toții ne hidratăm, pentru a beneficia de efectele apei pentru slăbire, trebuie să ținem cont de câțiva factori. 

Când stomacul simte că este plin, trimite semnale creierului că nu mai are nevoie de hrană. Apa poate ajuta la umplerea  stomacului, ceea ce duce la o senzație de plenitudine și sațietate.

De asemenea, unele persoane pot crede că le e foame atunci când, de fapt, le e sete, crescând astfel aportul de alimente ingerate. 

Într-un studiu din 2014, 50 de femei supraponderale au băut 500 ml de apă cu 30 de minute înainte de micul dejun, prânz și cină, pe lângă consumul lor obișnuit de apă, timp de 8 săptămâni consecutive.

Participanții au experimentat o reducere a greutății corporale, a grăsimii corporale și a indicelui de masă corporală. De asemenea, au raportat și suprimarea apetitului.

 

Crește arderea caloriilor

 

Unele cercetări indică faptul că apa potabilă poate ajuta la arderea caloriilor.

Într-un studiu din 2014, 12 persoane care au băut 500 ml de apă rece și la temperatura camerei au înregistrat o creștere a consumunui de energie.

Au ars între 2 și 3 la sută mai multe calorii decât de obicei, în cele 90 de minute din momentul în care au băut apa.

Consumul de apă rece poate îmbunătăți și mai mult beneficiile pentru arderea caloriilor, deoarece organismul consumă energie sau calorii, în momentul în care încălzește apa pentru digestie

 

Apa poate reduce aportul total de calorii lichide

Este ușor să acumulați calorii lichide consumând sucuri, cafea sau ceai îndulcit. Majoritatea oamenilor ignoră, de asemenea, câte calorii consumă din băuturi sportive sau din băuturi alcoolice.

Înlocuirea chiar și a câtorva băuturi bogate în calorii, în fiecare zi, cu apă sau alte băuturi fără calorii, cum ar fi ceairile din plante, poate ajuta la pierderea în greutate.


Autorii unui studiu din 2012 au descoperit că înlocuirea a două sau mai multe băuturi bogate în calorii cu băuturi non-calorice, în fiecare zi, timp de 6 luni, a dus la o pierdere în greutate medie între 2 și 2,5 % la un grup de femei cu obezitate.

Într-un studiu din 2015, femeile participante au băut 250 ml de apă după prânz în fiecare zi, în timp ce participau la un program de pierdere în greutate de 24 de săptămâni. Au pierdut cu 13,6 % mai mult în greutate decât femeile din același program care au băut același volum de băuturi dietetice după prânz.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel