Slăbire. Cum îți influențează moștenirea genetică silueta

Unii oameni pot mânca pizza la micul dejun, în timp ce alții se îngrașă doar dacă se uită la o prăjitură, asta pentru că suntem cu toții diferiți - în mare parte datorită genelor.      

Moștenim tot felul de trăsături, cum ar fi culoarea părului și a ochilor, înălțimea și, de asemenea, tipul de siluetă.

Potrivit Harvard Health Publishing, peste 400 de gene sunt implicate în contribuția la obezitate.

Există cu siguranță o legătură între gene și greutate. Un studiu din noiembrie 2017, publicat în Jurnalul Internațional de Obezitate, a constatat că persoanele cu un risc genetic mai mare de obezitate aveau tendința să câștige mai mult în greutate de la vârsta de 20 de ani, decât cei fără acest risc.

 

Pe de altă parte, un studiu publicat în mai 2020, în jurnalul medical  Cell , a constatat că poate exista o genă specifică legată de slăbire. Cercetătorii au folosit o bază de date care conține peste 47.000 de persoane pentru a compara ADN-ul subiecților slabi și cu greutate normală și au descoperit variante genetice unice persoanelor slabe. 


Genele constituie baza sistemului de semnal și răspuns al corpului nostru, care ghidează aportul de alimente, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). O ipoteză este că organismele noastre sunt pregătite pentru a ne proteja împotriva pierderii în greutate, deoarece energia, stocată în grăsimi, este crucială pentru supraviețuire. Așadar, aceleași gene care i-au ajutat pe strămoșii noștri să supraviețuiască deficitului de alimente încă lucrează pentru a ne proteja, chiar dacă majoritatea dintre noi avem toată hrana de care avem nevoie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel