Slăbire. Cum îți influențează moștenirea genetică silueta
10 sep, 09:40
Unii oameni pot mânca pizza la micul dejun, în timp ce alții se îngrașă doar dacă se uită la o prăjitură, asta pentru că suntem cu toții diferiți - în mare parte datorită genelor.      

Moștenim tot felul de trăsături, cum ar fi culoarea părului și a ochilor, înălțimea și, de asemenea, tipul de siluetă.

Potrivit Harvard Health Publishing, peste 400 de gene sunt implicate în contribuția la obezitate.

Există cu siguranță o legătură între gene și greutate. Un studiu din noiembrie 2017, publicat în Jurnalul Internațional de Obezitate, a constatat că persoanele cu un risc genetic mai mare de obezitate aveau tendința să câștige mai mult în greutate de la vârsta de 20 de ani, decât cei fără acest risc.

 

Pe de altă parte, un studiu publicat în mai 2020, în jurnalul medical  Cell , a constatat că poate exista o genă specifică legată de slăbire. Cercetătorii au folosit o bază de date care conține peste 47.000 de persoane pentru a compara ADN-ul subiecților slabi și cu greutate normală și au descoperit variante genetice unice persoanelor slabe. 


Genele constituie baza sistemului de semnal și răspuns al corpului nostru, care ghidează aportul de alimente, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). O ipoteză este că organismele noastre sunt pregătite pentru a ne proteja împotriva pierderii în greutate, deoarece energia, stocată în grăsimi, este crucială pentru supraviețuire. Așadar, aceleași gene care i-au ajutat pe strămoșii noștri să supraviețuiască deficitului de alimente încă lucrează pentru a ne proteja, chiar dacă majoritatea dintre noi avem toată hrana de care avem nevoie.

 


Ştiri Recomandate

Vaccin anti-COVID. Două companii reiau testele în SUA
De ce este importantă masca? Experiment comentat de dr Fauci
5 lucruri ca să treceți cu bine peste schimbarea orei
Haloweenul sub două măști. Care protejează mai bine
Spitalul cu cea mai mare rată de vindecare de COVID-19
Medicamentul ieftin și banal care reduce decesul de COVID
ENTACAPONUM - prospect
DEFEROXAMINUM - prospect
FINASTERIDUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri