Slăbești mâncând mai mult. Dieta cu calorii negative face adevărate minuni

Se poate să fi auzit de alimente cu calorii negative. Sunt acele fructe, legume, mirodenii, condimente care necesită pentru digerarea lor un consum mai mare caloric decât conțin ele însele. Acest aspect face ca alimentele cu calorii negative să fie extrem de utile în dietele de slăbire, pentru arderea naturală a grăsimilor.

Spre exemplu, 100 g ananas înseamnă 30 de calorii, dar pentru a fi digerate, organismul nostru consumă 60 calorii. Astfel, avem cu 30 de calorii mai puțin.

În principal, aceste alimente sunt reprezentate de legume și de fructe, în plan secundar apărând și condimente, mirodenii:

• FRUCTE: ananas, mere, pere, grapefruit, lămâi, mandarine, portocale, zmeură, căpșuni, pepene roșu, pepene galben etc.
• LEGUME: țelină, morcovi, broccoli, varză, conopidă, spanac, lăptuci, sparanghel, sfeclă, andive, roșie, castraveți, ardei gras, ceapă, usturoi, ardei iute etc.
• CONDIMENTE: pătrunjel, busuioc, cuișoare, salvie
• MIRODENII: mentă, cimbru, tarhon, usturoi, leuștean, ardei iute etc.

Aceste alimente nu pot fi consumate oricum și oricând, necesitând și ele un timp de digerare corespunzător.

Cu ce se combină alimentele negative

Alimentele cu calorii negative – (legumele) se pot combina cu carne, brânză, ouă; se pot face diferite supe, ciorbe sau salate.

Fructele sunt subiectul unei alte discuții, în sensul că ele nu se combină cu altceva, ci doar între ele (excepție făcând pepenele roșu, care e singurul fruct care nu se combină cu un alt fruct), se consumă pe stomacul gol sau la un interval rezonabil (2 – 4 ore) de la o altă masă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel