SJU Suceava, inclus în Programul național de boli cardiovasculare

SJU Suceava
Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava a fost inclus în Programul naţional de boli cardiovasculare, urmând ca în momentul alocării bugetului să fie încheiat un act adiţional pentru furnizarea acestor servicii medicale.

Potrivit directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Claudiu Cobuz, CAS Suceava a avizat favorabil chestionarul de evaluare şi îndeplinirea criteriilor în vederea includerii SJU Suceava în Programul naţional de boli cardiovasculare pentru tratamentul gratuit al pacienţilor cu stenoze arteriale severe prin montare de stent la pacienţii cronici şi a transmis CNAS o solicitare de includere a unităţii sanitare în acest program.

Ca urmare a acestui demers, în Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul Preşedintelui CNAS, din 7 octombrie 2019, ce prevede nominalizarea SJU Suceava în Programul naţional de boli cardiovasculare pentru tratamentul gratuit al pacienţilor cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutană.

Cobuz a subliniat că se are în vedere asigurarea accesului cetăţenilor din judeţ la servicii medicale ce acoperă toată patologia, inclusiv cazurile complicate.

Totodată, el a precizat că, în această lună, CAS a suplimentat bugetul alocat SJU Suceava cu suma de 282.000 de lei.

''Această sumă, acordată pentru prima dată, reprezintă complexitatea suplimentară a cazurilor tratate în Secţia de terapie intensivă, unitatea sanitară îndeplinind criteriile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru a obţine acest buget suplimentar. În calitate de administrator al bugetului Fondului National Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, CAS Suceava face toate demersurile pentru ca asiguraţii judeţului Suceava să beneficieze de servicii medicale performante şi de o bună calitate'', a spus Cobuz, citat de agerpres.ro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Testul care depistează cancerul. Se poate realiza acasă

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel