SJU Baia Mare: medicul Vasile Bonaț, noul director medical interimar

Spitalul Județean din Baie Mare   Facebook Spitalul Județean Baia Mare
Doctorul Vasile Bonaț, șeful secției de Medicină Internă a Spitalului Județean din Baia Mare, a fost numit director medical interimar al unității medicale.

Doctorul Vasile Bonaț, medicul-șef al Secției Medicină Internă, unul dintre cei mai vechi medici care activează în cadrul Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare, a fost numit director medical interimar al unității medicale. 
Vasile Pop, managerul-interimar al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a declarat că noul director medical interimar, doctorul Vasile Bonaț este un om capabil, onest, care își face meseria cu profesionalism, iar anii mulți petrecuți în funcția de medic-șef al Secției Medicină Internă au dovedit că este responsabil și dedicat. „Am convingerea că vom face echipă bună împreună, iar cu ajutorul oferit de Consiliul Județean Maramureș, vom reuși să ducem mai departe toate proiectele începute. După dotarea blocului operator al Secției Chirurgie cardiacă și cardiovasculară, dorim să investim în sala de operații de la Urologie, pentru că avem medici tineri, care își doresc să practice meseria la cele mai înalte standarde. Totodată, ni s-a promis finanțare din partea autorității județene pentru achiziția unui ecograf performant, deoarece avem și un specialist în amniocenteză în cadrul Secției Obstetrică-Ginecologie și astfel vom putea îmbunătăți atât activitatea în blocul de nașteri, cât și pe secție. Avem în plan un proiect de reabilitare a instalației de apă caldă și rece de la Policlinica Nr. 2 care necesită reparații de amploare. În ceea ce privește Laboratorul de Analize Medicale, dorim să putem efectua în cadrul spitalului toate analizele necesare, fără a fi nevoiți să trimitem pacienții spre alte laboratoare. Totodată, am fost prinși de Consiliul Județean în parteneriatul privind proiectul de testare în masă la nivelul județului și vom încerca să finalizăm în cel mai scurt timp laboratorul de biologie moleculară unde va fi instalat noul aparat Real-Time PCR”, a conchis Vasile Pop, managerul-interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș”. 

Noul director medical interimar, doctorul Vasile Bonaț a declarat că poziția de conducere care i s-a oferit reprezintă o sarcină dificilă, date fiind condițiile de protejare a corpului medical și sanitar. Acesta a arătat însă că are convingerea că va face o bună echipă cu managerul-interimar, doctorul Vasile Pop. ”Îmi doresc o colaborare foarte bună cu întreg corpul medical și sper să ne îndeplinim toate obiectivele”, a conchis și directorul medical interimar al Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, dr. Vasile Bonaț.

„Am cerut să se urgenteze proiectele privind redotarea și retehnologizarea a trei secții foarte importante: Chirurgia Cardiacă, Cardiovasculară și Toracică, Obstetrică-Ginecologie și Urologie”, a declarat șeful administrației județene, Gabriel Zetea. 

Prin finanțarea Consiliului Județean Maramureș, în vederea achiziționării de echipamente medicale necesare dotării şi asigurării condiţiilor de punere în funcţiune a Blocului Operator - Sală de operaţii chirurgie cardiacă, cardiovasculară şi toracică din cadrul SJU s-au alocat fonduri pentru o masă de operaţie chirurgie cardiacă şi toracică în valoare de 289.00 mii lei, un ecocardiograf doppler de înaltă performanţă cu sondă transesofagiană, în valoare de 346.00 mii lei, un defibrilator intern cardiac cu padele, în valoare de 29.00 mii lei, trei monitoare funcţii vitale de tip hemodinamic invaziv, în valoare de 173.00 mii lei, trei paturi ATI, în valoare de 173.00 mii lei și un aspirator chirurgical, în valoare de 21.00 mii lei. În ceea ce privește Primăria Municipiului Baia Mare, instituția susține financiar achiziţia sistemului de circulaţie extracorporală, în sumă de 1.046.60 mii lei, care va asigura punerea în funcțiune a blocului operator. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel