Sistem propriu de înscriere la vaccinare pentru cronici. Mădălina Hideg: mulți cred asta

Vaccinare. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Mădălina Hideg, directorul Institutului Argument, susține că mulți bolnavi cronici cred că ar fi trebuit să aibă un sistem propriu de înscriere pentru vaccinarea împotriva COVID. E concluzia unui studiu comandat de DC Medical privind impactul COVID asupra cronicilor.

Bolnavii cronici consideră că autoritățile ar fi trebui să creeze un sistem propriu pentru ca ei să se poată înscrie și să se vaccineze împotriva COVID. Aceasta este concluzia unui studiu comandat de DC Medical și realizat, pe 105 bolnavi cronici, de Institutul Argument.

”Am fost curioşi să aflăm dacă bolnavii cronici consideră că persoanele vulnerabile, la fel ca și ei, ar trebui să beneficieze de un sistem propriu de înscrieri pentru vaccinare. Asta în contextul în care în luna ianuarie, când s-a decis ca bolnavii cronici să fie parte a etapei a 2-a de vaccinare, au fost probleme foarte mari în ceea ce priveşte înscrierea acestor persoane pe site-urile specializate care făceau programările pentru vaccinare. Se pare că bolnavii cronici consideră că ar trebui să beneficieze de un sistem propriu de înscrieri, pentru că astfel probabil vor avea mai uşor acces la imunizarea cu serul împotriva COVID-19”, explică Mădălina Hideg, directorul Institutului Argument, la Interviurile DC News și DC Medical.

Potrivit acesteia, 9 din 10 participanți la studiu au pledat pentru acest sistem propriu de înscriere la vaccinare. Mădălina Hideg explică și de ce văd cronicii astfel situația: 

” Asta nu cred că se întâmplă doar pentru că vorbim de persoane care sunt efectiv în situaţie, (…), ci, pur și simplu, pentru că ei  percep că reprezintă o categorie vulnerabilă, reprezintă un risc crescut de îmbolnăvire şi, dincolo de îmbolnăvire, şi de transmitere. De regulă, bolnavii cronici trebuie să fie îngrijiţi de către personalul medical, de către familie, şi atunci dacă ei se îmbolnăvesc, există riscul de a transmite boala mai departe".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel