Sindicaliști din Sănătate: Guvernul ignoră ”eroii în alb”! Vrea să le înghețe salariile!

Medic
Trei sindicate din Sănătate dezaprobă intenția Guvernului de a plafona salariile din sistem.

Federația Hipocrat, Sindicatul Promedica și USMR Alianța Medicilor semnează un comunicat în care trag un semnal de alarmă legat de blocarea de către Guvern a Legii salarizării unitare pentru categorii importante din sistemul medical.

Mesajul lor, integral:

”După luni de luptă, Guvernul ignoră eroii în alb și vrea să le înghețe salariile. Federația Hipocrat, Sindicatul Promedica și USMR Alianța Medicilor trag un puternic semnal de alarmă!

Federația Hipocrat, Sindicatul Promedica și USMR Alianța Medicilor trag un semnal de alarmă cu privire la intenția Guvernului de a bloca aplicarea etapizată a Legii salarizării unitare 153/2017 pentru categorii importante din sistemul medical. Dacă această măsură trece infirmierele, brancardierii, îngrijitoarele nu vor mai putea beneficia de dreptul legal de creștere a salariului de bază, începând cu 1 ianuarie 2021. Totodată, prin limitarea veniturilor la nivelul celor din decembrie 2020 va deveni imposibilă raportarea sporurilor și a orelor de gardă la salariul aflat în plată. În același timp, cadrele didactice care lucrează în sistemul public de sănătate, nu vor putea beneficia de indemizație.

Ne exprimăm dezacordul cu privire la aceste intenții ale actualului Guvern și solicităm public acordarea drepturilor salariale personalului medical, care în ultimul an a fost supus la o presiune extraordinară și riscuri imense cauzate de pandemia de coronavirus.

Este regretabil că în loc de susținere, cadrele medicale din în linia întâi, „eroii în alb”, salariați care fac parte din echipele medicale ce au muncit zi de zi indiferent de riscuri și condiții, să fie ignorați, ba mai mult să li se taie drepturile salariale.

Nu vom tolera această atitudine având în vedere munca depusă de aceste categorii de personal medical. Atunci când toată lumea a muncit de acasă, cadrele medicale nu au avut de ales, au mers să dea piept cu boala și să lupte pentru a salva vieți. Suntem pregătiți să ne susținem colegii și să luptăm pentru drepturile lor cu toate armele pe care un sindicat le are la dispoziție.

Echipa Federației Hipocrat, Sindicatului Promedica și USMR Alianța Medicilor”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel