Simțiți nevoia să dormiți pe mai multe perne? Situația în care e cazul să sunați la medic

Foto Pexels
EXCLUSIV
Simțiți nevoia să dormiți pe mai multe perne? Iată ce ar putea indica acest lucru.

Dr. Carmen Gherghinescu, medic primar cardiolog, a spus care sunt semnele care apar în cazul bolilor cardiovasculare.

„Semnalele vin brusc şi neaşteptat, uneori. Acestea sunt durerea de piept sau angina pectorală. Este un semnal care poate să fie începutul unui eveniment dramatic şi poate să apară chiar în momentul instalării unui infarct miocardic. Acea durere descrisă ca apăsare de intensitate mare, durată prelungită, care provoacă o stare de anxietate foarte mare, care se transmite la umeri, se transmite în pumni, chiar în mandibulă, la nivelul arcadelor dentare”, a explicat medicul Carmen Gherghinescu.

„Există, însă, şi alte semne de alarmă înşelătoare: o uşoară jenă în piept atunci când mergem puţin mai repede pe un teren înclinat, când urcăm mai repede etajele pe care, până de curând, le puteam urca fără să simţim nimic neplăcut. Sau scăderea capacităţii de efort, nu neapărat lipsa aerului, ci şi oboseala care apare neaşteptat de repede. Faptul că respiraţia devine greoaie foarte repede la efort”, a spus Carmen Gherghinescu.

„Un alt semn este dacă pacienţii sunt treziţi noaptea, din somn, de o durere în piept. Sau dacă simt nevoia să doarmă pe mai multe perne, e bine să se adreseze unui medic, să-i facă o evaluare clinică, poate şi o electrocardiogramă şi, în funcţie de ce depistează, poate şi alte explorări”, a spus Carmen Gherghinescu, în cadrul dezbaterii online „Stilul de viață, un doctor bun pentru sănătatea ta”, eveniment organizat de trustul DC Media Group, din care face parte și DC Medical.

 

Citește pe DC Medical: Numărul de beri care te duce direct la ciroză

 

În altă ordine de idei, amintim că Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie Digestivă Terapeutică, de la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit, la Interviurile DC News și DC Medical, despre consumul de bere.

„Alcoolul poate să fie considerat factor de risc atunci când este consumat fără moderație. De exemplu, consumul zilnic de alcool, chiar și într-o cantitate moderată, într-un anumit interval de timp, între 10 și 15 ani, poate să ducă la ciroză”, a spus Teodor Bădescu.

„În beri... ar fi suficient să bei câte două beri pe zi și ai putea ajunge la ciroză”, a explicat medicul Teodor Bădescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel