Serviciile de sănătate mintală, o NECESITATE pentru tot mai multe companii

Serviciile de sănătate mintală, o NECESITATE pentru tot mai multe companii, FOTO @Edward Jenner
EXCLUSIV
Serviciile de sănătate mintală, o necesitate pentru tot mai multe companii. Medicul psihiatru Mihai Bran a explicat importanța  acestora în rândul angajaților. 

Serviciile de sănătate mintală, o necesitate pentru tot mai multe companii.

Tot mai multe companii au implementat în pachetele de beneficii acordate angajaților diverse soluții de telemedicină, iar aceștia au început să le adopte din ce în ce mai ușor, fie că este vorba de serviciile clasice de telemedicină, fie de cele de sănătate mintală, care nu mai sunt privite ca un lucru ”nice to have”, ci unul ”must to have”.

”Work from home, toată această schimbare de mediu, de context, nu face decât să ne scoată din zona de confort, iar pe unii dintre noi să ne destabilizeze. Și atunci, să asiguri angajatului tău acces la servicii de sănătăte mintală, într-un mod simplu, comod și nestigmatizant va fi un lucru la care trebuie să se gândească toți angatorii”, a explicat medicul psihiatru Mihai Bran pentru DC Medical. 

Cu alte cuvinte, un astfel de ”pachet” va deveni un ”must have”, nu doar ceva opțional. ”Cred că va intra în zona de mainstream, pentru că vor fi tot mai multe probleme, iar toate aceste probleme ale angajaților se traduc mai departe în productivitatea și veniturile pe care compania le realizează”, a mai explicat medicul.

Totodată, acesta a subliniat necesitatea unei transbordări de la nivel de companie la nivel de țară, ”că ar trebui să ne uităm mai atent la aceste probleme de natură psiho-emoțională”.

Competivititatea poate fi o sursă de stres

Dr. Mihai Bran a subliniat faptul că o sursă destul de importantă de stres este competitivitatea la locul de muncă. ”Anumite trăsături de personalitate pot predispune, pot duce mai ușor la apariția unui sindrom cum este cel de burnout. Partea aceasta de competitivitate, obsesionalitatea - de a încerca să faci toate lucrurile perfect. Sunt oameni care le fac 90% perfecte, dar le fac mai repede, și sunt alții care încearcă să le facă la virgulă, și atunci pierd și mai mult timp, devin și mai anxioși și nici nu livrează într-un timp și atunci toate aceste lucruri se întorc împotriva lui din perspectiva unui manager care vrea ca lucrurile să se întâmple nu neapărat perfect, cât mai degrabă repede”, a concluzionat medicul psihiatru Mihai Bran.     

Vezi și: Munca de acasă, prietena confortului, dușmanul sănătății. Ce BOLI riști: Muncim cu o oră și ceva în plus. Apare LIVISMUL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel