Urmărește dezbaterea live

Serena Williams, DIETA care o ține în formă. Ce mănâncă înainte de fiecare meci

Serena Williams. FOTO Instagram @ Serena Williams
Serena Williams are un motto simplu în privința alimentației: mănâncă pentru a trăi.

Serena Williams, cea mai titrată jucătoare de tenis a lumii, cu 23 de titluri de Grand Slam, a dezvăluit dieta cu care nu doar că se ține în formă, dar a și făcut performanță ani la rând. De altfel, motto-ul acesteia este unul simplu: mănâncă pentru a trăi. Filozofia ei este de a vedea mâncarea ca pe o completare, nu ca pe viața ei, a declarat fostul lider mondial pentru Women's Health.

Care este meniul zilnic al Serenei 

Jucătoarea susține că mâncarea este pentru ea, doar cu scopul de a supraviețui, acesta fiind și motto-ul său. Meniul zilnic al sportivei următorul.

Mic dejun. Chiar dacă îi place să țină o dietă bazată pe plante, Serena mănâncă ocazional ouă dimineața. Dar ea nu este o persoană care să ia foarte mult micul dejun.

"De multe ori nu pregătesc micul dejun pentru că pur și simplu uit sau pentru că alerg să o pregătesc pe Olympia (n.r. fiica sa)", spune ea. "Și apoi mă duc să mă antrenez". Serena preferă să aștepte până când îi este foame pentru a lua prima masă. Iar pentru ea, asta nu este de obicei decât mai târziu în cursul zilei. "Când mă dau jos din pat, pur și simplu nu mi-e foame".

Prânz. Depinde de ceea ce are chef în ziua respectivă, dar masa ei de la mijlocul zilei include de obicei verdețuri și proteine. Ceea ce nu se va găsi niciodată în farfuria sa sunt avocado și carnea de vită, pentru simplu motiv că nu îi plac. 

Cina este în funcție de preferințele celor din familie, de cele mai multe ori, însă se mai inspiră și de pe social media. 

Cât privește perioada competițională, meniul său se rezumă la o masă bogată în carbohidrați. "Singurul moment în care mănânc paste este atunci când joc/mă antrenez. De obicei, nu mă veți vedea niciodată mâncând paste altfel. Pentru că simt că a trebuit să le mănânc atât de des în cariera mea. E ca și cum nu aș vrea să mai văd niciodată paste", a afirmat Serena, mai în glumă. 

De altfel, dieta sa este una cu personalitate. "Pot să mănânc un smoothie timp de șase luni", spune ea. "Și apoi voi fi ca și cum nu vreau să mai văd niciodată un smoothie în următoarele șase luni. Și apoi voi fi ca și cum, bine, am revenit la smoothie. Alimentația mea este foarte capricioasă", a explicat sportiva. 

Care este dieta Reginei Elisabeta a II-a. Ce alimente au ajutat-o să ajungă la 96 de ani

Dieta Reginei Elisabeta a II-a, ajunsă la onorabila vârstă de 96 de ani, a fost dezvăluită de Darren McGrady, unul dintre bucătarii personali ai Alteței, în cartea sa, Eating Royally: Recipes and Remembrances from a Palace Kitchen, precum și pe canalul său de YouTube, dar și în multe articole care au relatat obiceiurile sale alimentare. Ceea ce îi place să mănânce în fiecare zi nu s-a schimbat prea mult în 60 de ani, susține McGrady.

Meniul Reginei

Ceai și biscuiți

Regina își începe ziua cu o ceașcă de ceai Earl Grey fierbinte, cu lapte, fără zahăr și câțiva biscuiți. În Anglia, fursecurile se numesc tot biscuiți. Biscuiții ei preferați din toate timpurile sunt Chocolate Bath Olivers, care sunt niște fursecuri crocante învelite în ciocolată. Aceste delicii sunt un fel de pre-mic dejun.

Mic dejun

După ritualul de dimineață, de îmbăiat și îmbrăcat, Regina Elisabeta a II-a își mănâncă micul dejun oficial, care constă în cereale reci, iar marca sa preferată se zvonește că ar fi Special K. Uneori, pe masă se pun și pâine prăjită și marmeladă. Ouăle sunt o raritate. Citește mai departe AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel