Șerban Bubenek: Sindrom de furtună citokinică și insuficiențe respiratorii severe la copii. Rată de supraviețuire de 50% la ATI
13 oct 2021, 14:48

Imagine cu caracter ilustrativ        Foto: RoVaccinare
Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, spune că în mod normal un medic trebuie să îngrijească cel mult 2 pacienți Covid.

Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, spune că spitalele sunt arhipline de pacienți Covid. Deși sunt instalate noi paturi în secțiile ATI, România are o altă problemă gravă, lipsa acută de specialiști. Un medic trebuie să îngrijească cel mult 2 pacienți Covid, dar nicăieri în România nu se întâmplă asta, mai spune Bubenek. Acesta a relatat și că în ultimele luni rata de supraviețuire la pacienții Covid-19 a fost de 50%.

„Conform ultimei statistici, pe care am făcut-o acum 3 luni pe aproape 10.000 de pacienți, rata de supraviețuire este de 50%, dacă vorbim de toți pacienții ATI. Dacă îi excludem pe aceștia, mortalitatea se apropie de 60%. Există un oarecare exces de mortalitatea față de anul trecut. Chiar dacă corpul medical a fost unul dintre pilonii statului român, singuri nu putem să avem rezultate mai bune, trebuie să avem alături toate structurile statului și mai ales cetățenii. Ei au vaccinarea la îndemână, care te protejează în proporție de 90% să nu faci o formă severă și să ajungi la spital, în stare gravă.

Citește continuarea pe DC NEWS și află cum îi afectează pe copii această furtună citokinică 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?