Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Potrivit BabyCenter.com, este destul de comun să simți amețeli în timpul sarcinii - în mare parte datorită creșterii volumului sângelui, a frecvenței cardiace și a scăderii tensiunii arteriale. Acești factori combinați pot provoca sau contribui la amețeli atunci când o femeie însărcinată se ridică prea repede după ședere sau după câteva ore fără mâncare sau băutură. Alte cauze ale amețelii ale femeilor însărcinate includ niveluri scăzute de fier în sânge, devenind supraîncălzite și culcate pe spate, ceea ce poate constrânge fluxul de sânge datorită creșterii în greutate și dimensiunea uterului, notează Livestrong.
La debutul menopauzei, nivelul de estrogen scade dramatic și poate provoca amețeli până când aceste niveluri de hormoni sunt uniformizate cu medicamente și alte terapii, conform 34-Menopause-Symptoms.com. Deși amețelile din timpul menopauzei indică rareori afecțiuni mai grave, precum boli de inimă sau obstrucția fluxului de sânge, amețelile ar putea fi, de asemenea, prezentate ca urmare a altor probleme în timpul menopauzei. Bufeurile, anxietatea, migrenele și problemele urechii interne în timpul menopauzei pot provoca și amețeli.
La fel ca menopauza, PMS provoacă modificări în echilibrul dintre estrogen și progesteron, precum și mai multe substanțe chimice care afectează sistemul nervos central. Aceste schimbări pot contribui la sau pot provoca amețeli, potrivit WomensHealthChannel.com.
Blocarea arterelor, bolile de inimă, fluxul de sânge obstruat către creier și hipertensiunea arterială pot provoca amețeli la pacienți. Problemele sistemului circulator pot reduce, de asemenea, fluxul de sânge către urechea internă, ceea ce contribuie anatomic major la amețeli.
Infecțiile urechii interne, fie că sunt datorate virușilor sau bacteriilor, pot perturba caracteristicile anatomice care ne permit să ne echilibrăm și să contribuim la senzația de amețeli sau ușurință.
Glicemia scăzută (hipoglicemie) și diabetul pot provoca amețeli. Evitarea întinderilor lungi între mese și consumul mai frecvent poate preveni acest lucru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...