Ce să faci ca să nu contractezi vreo...
Persoanele în vârstă pot pierde rapid căldura corporală și le este mai greu să recunoască semnele, explicat experții Institutului Național american pentru îmbătrânire și Institutul Național american de Sănătate (NIH).
Hipotermia înseamnă o scădere periculoasă a temperaturii corpului. Se poate întâmpla când este rece, în interior sau afară, și corpul nu este capabil să producă suficientă căldură.
Chiar și o scurtă expunere la frig poate duce la hipotermie. Persoanele în vârstă sunt în special vulnerabile, deoarece răspunsul lor la frig poate fi diminuat de condițiile medicale cronice și de anumite medicamente, inclusiv de remediile contra răcelii, au remarcat experții celor două institute.
Somptomele hipotermiei includ: vorbire încetinită sau neclară; somnolență sau confuzie; frisoane sau rigiditate la nivelul brațelor și picioarelor; controlul slab asupra mișcării corpului; reacții lente; puls slab; sau o temperatură de bază a corpului de 35 de grade Celsius sau mai mică.
O temperatură a corpului scăzută poate provoca probleme de sănătate, cum ar fi tulburări ale ritmului inimii și leziuni la rinichi și ficat, potrivit informațiilor dintr-un comunicat de presă al NIH.
Dacă credeți că cineva are semne de hipotermie, sunați la 112 și încercați să duceți persoana respectivă într-un loc mai cald.
- Când sunteți afară în frig, purtați o pălărie, un fular și mănuși. Purtați mai multe straturi de îmbrăcăminte pentru a prinde aerul cald între straturi.
- Alertați-i pe ceilalți când intenționați să vă petreceți timpul în afara și aveți grijă să aveți un telefon mobil complet încărcat cu dvs.
- Păstrați-vă casa caldă. Setați termostatul la cel puțin 18 de grade Celsius. Chiar și casele de la 14-18 grade se poate declanșa hipotermie la adulții mai în vârstă.
- La domiciliu, purtați lenjerie de corp lungă sub haine, șosete și papuci. Folosiți o pătură pentru a vă păstra picioarele și umerii calzi și purtați o căciulă în interior dacă e frig.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ce să faci ca să nu contractezi vreo...
Acesta este efectul nedorit al...
Ce trebuie să știi de antibioticele...
Aceste semne banale îți arată că, de...
De ce să nu ignori niciodată durerea...
Aceasta este cea mai mare greșeală pe...
Nu mai arunca apa în care ai fiert...
Această vitamină oferă speranțe...